Jump to content

2007: Un An Al Amenintarilor Web Sofisticate


Smeagoll

Recommended Posts

Acest an a inregistrat si mai multe atacuri web sofisticate, potrivit Raportului Anual de Securitate al MessageLabs Intelligence.

Firma de securitate web spune ca anul 2007 a fost un an al diversitatii, datorita numarului vast de noi tactici, tehnici si al troienilor care au aparut pe piata de securitate in ultimele 12 luni.

Spam-ul a detinut titlul de "amenintarea dominanta" a anului 2007, nivelul spamului atingand 84,6% din totalul mesajelor trimise. In plus, spammerii au introdus cu 10% mai multe atacuri noi si necunoscute fata de 2006.

Notoriul botnet Storm, care a aparut la inceputului lui 2007, este "premiat" la capitolul inovatie crescuta, mai ales datorita distributiei a 15 milioane de e-mailuri , cu atasamente MP3, premiera pe piata in luna octombrie.

"Deoarece atacurile tintite au fost predominante pe agenda amenintarilor, razboiul dintre companii si baietii rai s-a amplificat semnificativ in 2007, datorita aparitiei de noi amenintari pentru toate canalele de comunicatii. Daca 2008 va fi la fel de frenetic ca si acest an, companiile vor trebui sa se pregateasca de lupta si sa se asigure ca au protectia necesara", a declarat Mark Sunner, chief security analyst la MessageLabs.

In decursul anului a crescut varietatea de atasamente utilizate precum si utilizarea link-urilor malitioase, care pot trece nedetectate de tehnologia anti-virus bazata pe semnatura, generand mai putina suspiciune in randul destinatarilor e-mailurilor.

La inceputul anului, doar 3% dintre virusii email erau continuti in link-uri malitioase. Insa, in decembrie, 25% dintre emailuri aveau un link vicios.

Tendinta de utilizare a link-urilor malitioase demonstreaza cum creatorii de virusi devin tot mai sofisticati, creatiile lor malitioase incercand sa evite detectia si sa le creasca sansele de penetrare a sistemelor vulnerabile.

Acest an a mai inregistrat si aparitia unor amenintari care tintesc domeniul vulnerabil al social networking-ului.

Sursa: Smartnews

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.