Jump to content

Recommended Posts

Posted

Se considera un fisier text ce contine un sir de nr.intregi separate printr-un spatiu.

a) creati o lista cu elem pare din fisier

b)se citeste de la tastatura o valoare z,verificati daca exista acea valoare in lista creata anterior,in caz afirmativ afisati pozitia pe care apare,altfel adaugati-o inaintea primului element din lista

c)Calculati media aritimetica a elem de pe pozitii pare din lista creata la punctul a)

Posted

daca nu ma insel ai postat aici o problema data la informatica :| . sa vad daca te pot ajuta in vreun fel .

Edit later--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. se citesc pe rand numerele din fisier

2. pentru fiecare numar se verifica daca e par. Daca da, se introduce in lista

3. se citeste z de la tastatura

4. se parcurge lista creeata anterior pana la sfarsitul listei. Se foloseste un contor care se incrementeaza pentru fiecare element parcurs. Daca se gaseste in lista elementul z se tipareste valoarea contorului. Se aduna toate valorile corespunzatoarea valorilor pare ale contorului. Cand se ajunge la sfarsitul listei se imparte suma calculata la numarul de elemente adunate si se afiseaza aceasta medie. Daca z nu a fost gasit, se adauga la inceputul listei

5. incearca sa iti faci si singur temele

6. nu dam mura in gura

Succes ;)

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 2 months later...
Posted

Am rezolvat eu problema k nu aveam ce face ..dc tocmai acum ? pt k azi mi am facut cont... de fapt ieri k e 01:00 ...sper sa fie bine si dak mai ai probleme baga aici k incerc sa te ajut... sper sa nu existe greseli si nu e testata k nu am c++ in calc....

#include <fstream.h>

#include<conio.h>

ifstream f("fisier.txt");

ofstream g("nrpare.txt");

int n,c,z,v[100];

void main()

{ clrscr();

f>>n;

while ( !f.eof())

{ if (n%2==0)

{ g<<n<<" ";

c++;}

f >>n; }

cout<<"z = ";cin>>z;

for (int i=0;i<c;i++)

g>>v;

int s=0;

int sem=0;

for (i=0;i<c;i++)

{ if (z==v)

{sem=1;

couT<<"z se afla pe poz : "<<i+1;}

if (sem==0)

{

for (i=c;i>0;i--)

v=v[i-1]

v[0]=z;c++;

}

if (i%2==0)

s=s+v;

}

for (i=0;i<c;i++)

g<<v<<" ";

cout<<"media aritmeticA : "<<s;

getch();}

Posted

Vai mah nu te mai baga unde nu iti fierbe oala clar ? uite ce am zis mai sus "...dc tocmai acum ? pt k azi mi am facut cont... " si in + am facut un topic despre tine la discutii generale si a disparut ..cine oare la sters ?

Posted

In primul rand topicul era prea vechi si eu cred ca problema lui xasha era rezolvata de mult in al doilea rand ai grija la limbaj..plus de asta eu nu am sters nici un post...probabil la sters altcineva pentru off topic!!

P.S AI 2 AVERTISMENTE DACA MAI CONTINUII SA RASPUNZI AIUREA AI WARN

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.