Jump to content

De ce nu este afisata imaginea in pagina?

gaby

Recommended Posts

In ultima perioada am intalnit tot felul de topicuri, in special in categoria IPB, in care diversi utilizatori se plangeau ca o imagine (logo, banner, iconita tarii, etc.) sau mai multe nu sunt afisate pe o anumita pagina, ci in locul lor este afisat un X sau o mica imagine intrerupta (vedeti imaginea de mai jos). Din aceasta cauza m-am gandit sa fac acest scurt ghid in care sa explic cat de bine pot care este problema.

De regula, atunci cand este afisat X-ul sau iconita intrerupta, inseamna ca este o problema cu calea (ori este incorecta ori niste reguli din .htaccess o fac sa fie incorecta) spre imaginea pe care o dorimi afisata. Mai exact, imaginea noastra nu se gaseste la calea indicata. De exemplu, daca eu pun o imagine intr-un folder numit images din root (radacina / public_html) calea catre aceasta va fi: www.domeniu.tld/images/nume_imagine.extensie

Daca eu trec la cale (path) www.domeniu.tld/nume_imagine.extensie mi se va afisa ceea ce am postat mai jos, intrucat imaginea nu se afla in root, ci in folder-ul images din root:

xDIIHbA.png

Asadar, daca aveti o asemenea problema, verificati calea (aceasta ar trebui sa fie accesibila si in browser) catre imaginea pe care o doriti afisata dupa care conectati-va la FTP si vedeti daca imaginea se afla la adresa indicata sau nu. Verificarea o faceti dand click dreapta pe imaginea afisata sau neafisata dupa care selectati Properties (pentru Internet Explorer) sau View Image Info ori Copy Image Location (pentru Firefox).

Note: cale catre imagine = adresa catre imagine. Daca adresa magazinului din colt se schimba, e normal ca daca pastrati aceeasi adresa sa nu mai gasiti magazinul, nu? Acelasi lucru se intampla si cu imaginile.

www.domeniu.tld/images/nume_imagine.extensie = www.pctroubleshooting.ro/test.png

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• gaby changed the title to De ce nu este afisata imaginea in pagina?