Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cum pot sa trag de la un vecin cablu pentru internet ? Am calculat , si imi trebuie maxim 40-50M de cablu ..El are un router de la romtelecom, daca cumpar 50 de m de cablu de internet , si il iau cu mufe cu tot , mai imi cumpar si eu un router sa zicem , tenda la 50 de lei.. Imi merge ? Daca trag din router-ul lui , si bag cablu in router-ul meu , oare mai merge internetul sa pot da wifi ? Nu incepeti ca mai bine imi bag net direct de la ei , pentru ca nu se poate , stau la tara si nu au casute libere pentru net.

Posted

Depinde. 

Nush cum e netu celor de la romtelecom.

La cei de la RDS cred ca nu ti-ar trebui nici o setare. 

Cred ca nici nu-ti trebuie sa fie neaparat router, ajunge si un switch cu wireless. 

Daca vrei sa fi sigur ce setari, asteapta sa raspunda cineva care stie mai bine, nu pot sa iti zic 100% cum o sa fie. 

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Iti este de ajuns un switch in partea ta, nu iti trebuie router. Si da, merge, la 50 metrii de cablu, nu se pierde viteza, doar ca, atunci cand o sa fie vreme rea, s-ar putea sa ai probleme. Acum, depinde cum tragieti cablul :)

Merge si router, din cate stiu eu, dar nu iti trebuie port WAN. Deja setarile sunt facute in routerul vecinului. Deci, si pe router si pe switch tu o sa folosesti porturile 1,2,3... nu cel de WAN.

• Moderators
Posted

Pai gandeste-te ca vrei sa faci un LAN party la tine acasa. Si ai 5 prieteni care vin in vizita. Routerul tau normal are 4 porturi de LAN, dar tie iti trebuie 5+1 (al tau).  Ce faci ?  Iei un cablu dintr-un port din router, il pui in switch, si apoi va conectati toti la switch. Si merge si netul, si reteaua. E acelasi lucru si in cazul asta, doar ca distanta e mai mare.

Vecinul lui deja are cablul de la provider in routerul lui, pe portul LAN. Calculatorul lui se conecteaza pe LAN, iar lui ii trebuie un cablu de 50 metrii, dintr-un port LAN din routerul vecinului, in LAN-ul calculatorului, sau intr-un switch.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.