Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut,

1. Am primit de la un coleg de la lucru o licenta windows 8 pro OEM + DVD. Colegul nu stie sa imi zica daca windowsul a fost activat pe un PC sau a venit preinstalata cu un desktop nou. Cum pot vedea daca licenta este valida ? Daca incerc sa o activez pe pc-ul personal, risc sa stric licenta daca cumva a fost preinstalata ? Mentionez ca dvd-ul + licenta sunt sigilate.

2.Daca cumperi un desktop nou cu tot cu windows preinstalat , primesti si un DVD + licenta ?

Posted

2.Daca cumperi un desktop nou cu tot cu windows preinstalat , primesti si un DVD + licenta ?

Uneori da, uneori nu. Depinde cum vrea producatorul.

Eu am primit. O cunostinta de-a mea nu a primit, dar avea o partitie de disk care continea installerul.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Din cate am inteles,licenta OEM nu poate fi transferata sau reinstalata, deci nu ar fi trebuit sa primeasca Kit-ul.

Si daca as incerca sa il activez, pierde si pc-ul cu licenta preinstalata licenta ,sau doar nu pot eu sa il activez ?

Pe licenta scrie "Win 8 pro 64 bit eng intl 1pk dsp oei dvd"

• Moderators
Posted

Licenta OEM, poate fi instalata de 1milion de ori pe PC-ul/laptop-ul cu care a fost  cumparat. Nu e nici o problema. (de obicei ai un sticker lipit pe carcasa- doar asa ca sa mai sperie).

Dar, poate fi instalata si pe alte calculatoare. Doar ca nu e recomandat. e frauda. din cate stiu eu licentele OEM au o limita de activari...dar nu stiu prea multe detalii. (ma refer la codul respectiv). toate astea le spun cu referire la Windows 7. Nu stiu daca s-a mai schimbat ceva la w8.

Dar poti sa reinstalezi windows-ul pe acelasi calculator de cate ori vrei, si sa folosesti acelasi cod. Ar fi chiar stupid sa nu poti... asta ar inseamna ca Microsoft sa-ti livreze un sistem de operare perfect, fara defecte, si sa mearga 100 de ani fara reparatii.

Posted

Licenta OEM, poate fi instalata de 1milion de ori pe PC-ul/laptop-ul cu care a fost  cumparat. Nu e nici o problema. (de obicei ai un sticker lipit pe carcasa- doar asa ca sa mai sperie).

Dar, poate fi instalata si pe alte calculatoare. Doar ca nu e recomandat. e frauda. din cate stiu eu licentele OEM au o limita de activari...dar nu stiu prea multe detalii. (ma refer la codul respectiv). toate astea le spun cu referire la Windows 7. Nu stiu daca s-a mai schimbat ceva la w8.

Dar poti sa reinstalezi windows-ul pe acelasi calculator de cate ori vrei, si sa folosesti acelasi cod. Ar fi chiar stupid sa nu poti... asta ar inseamna ca Microsoft sa-ti livreze un sistem de operare perfect, fara defecte, si sa mearga 100 de ani fara reparatii.

Mersi, m-ai lamurit cu partea asta.

Mai ramane intrebarea.. Daca incerc sa folosesc licenta si ea este deja activa pe un PC, risc sa se piarda licenta pe amandoua sau doar nu ma lasa sa o activez ?

Partea naspa e ca cd-ul si licenta sunt sigilate.... si nu as vrea sa o arunc la gunoi si ea defapt sa fie buna :))

Posted

Licenta OEM poate fi instalata pe un singur calculator, iar acel calculator nu trebuie sa sufere modificari hardware majore.

Citez: "Un produs Microsoft preinstalat OEM pe un calculator nu mai poate fi mutat, conform licenței, pe alt calculator." de aici https://www.microsoft.com/Romania/Licentiere/OEM.aspx

Din cate am inteles,licenta OEM nu poate fi transferata sau reinstalata, deci nu ar fi trebuit sa primeasca Kit-ul.

Si daca as incerca sa il activez, pierde si pc-ul cu licenta preinstalata licenta ,sau doar nu pot eu sa il activez ?

Pe licenta scrie "Win 8 pro 64 bit eng intl 1pk dsp oei dvd"

Calculatorul cu licenta presintalata ramane cu licenta daca aceasta a fost deja activata, iar tu nu o vei puea folosi pe un alt PC.

Ca sa vezi daca e activata sau nu, o introduci la instalarea Windows-ului, si ti se va spune. Nu provoci nici un fel de problema primului sistem.

P.S:

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators
Posted

Minti ! si ma faci sa dau din casa ! Si o sa ma urmareasca militaurii din lumea antilopa !

Deci se poate Gabi, jur, poti folosi codul, sa activezi windowsul pe alt calculator ! :) Doar ca nu e recomandat sa faci asta !

Posted

Licenta OEM poate fi instalata pe un singur calculator, iar acel calculator nu trebuie sa sufere modificari hardware majore.

Citez: "Un produs Microsoft preinstalat OEM pe un calculator nu mai poate fi mutat, conform licenței, pe alt calculator." de aici https://www.microsoft.com/Romania/Licentiere/OEM.aspx

Calculatorul cu licenta presintalata ramane cu licenta daca aceasta a fost deja activata, iar tu nu o vei puea folosi pe un alt PC.

Ca sa vezi daca e activata sau nu, o introduci la instalarea Windows-ului, si ti se va spune. Nu provoci nici un fel de problema primului sistem.

P.S:

Multumesc pentru lamurire.

O sa incerc sa bag cod-ul sa vad daca este activ sau nu.

In caz ca pierde primul PC licenta iti fac reclamatie =)):popo2:

Posted

Minti ! si ma faci sa dau din casa ! Si o sa ma urmareasca militaurii din lumea antilopa !

Deci se poate Gabi, jur, poti folosi codul, sa activezi windowsul pe alt calculator ! :) Doar ca nu e recomandat sa faci asta !

Odata activata licenta OEM se inregistreaza componentele calculatorului pe care a fost activata. De aceea nici nu se permit modificari majore ale componentelor calculatorului pe care a fost activata licenta, pentru ca astfel nu ar mai fi valida. Spre exemplu, daca se inlocuieste placa de baza, licenta nu mai este valabila. Se poate contacta un centru Microsoft pentru a reactiva licenta, dar se vor cere numeroase explicatii si dovezi prin care sa demonstrezi ca placa s-a defectat si nu mai poate fi reparata.

De asemenea stiu ca am incercat in trecut sa activez o licenta OEM (fara sa stiu ca e o licenta OEM) pe un calcolator personal si nu a functionat.

Poate in cazul tau, calculatoarele pe care ai folosit licenta OEM aveau cam aceleasi specificatii hardware :-?, sau poate e vorba de o limitare asa cum ai spus mai sus de 2 activari maxim posibile, de exemplu.

Multumesc pentru lamurire.

O sa incerc sa bag cod-ul sa vad daca este activ sau nu.

In caz ca pierde primul PC licenta iti fac reclamatie =)):popo2:

De pierdut nu se pierde. Tine-ne la curent :D.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.