Jump to content

Recommended Posts

Posted

Atat calificativele primite la BAC cat si calificarea obtinuta in urma cursurilor Cambridge au o anumita valabiliate. In primul caz mi se pare ca 5 ani, iar in al doilea 2.

Asta inseamna ca, teoretic, daca faci Cambridge-ul in 2015 in 2018 nu s-ar mai lua in considerare (de catre angajatori), fiind necesara o reexaminare care sa certifice ca esti inca de nivelul acela.

Asadar, daca nu ai de gand sa te angajezi in viitorul apropiat probabil ca cea mai buna alegere ar fi dupa clasa a 12-a.

P.S: Da, stiu ca nu am scris in engleza dar am scris pe fuga, nu-mi dati warn.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators
Posted (edited)

@gaby, examenul Cambridge e valabil pe viata. La prima vedere e OK, dar uneori nu e asa. Daca mergi la un angajator cu examenul Cambridge luat acum 5-6 ani, el nu stie daca tu ai mai exersat engleza intre timp sau ai uitat-o. Cu un IELTS / TOEFL luat acum 1 an banuiesc ca nu-si mai pune multe semne de intrebare.

Oricum, faci tu fata la Proficiency? Am un coleg care a mers la nationala la engleza si a luat Advanced. Ideal ar fi sa-l dai in clasa 11, unde ai timp berechet sa te pregatesti. Sa-l dai inainte de bac e cea mai proasta alegere (ai altele pe cap).

P.S: Da, stiu ca nu am scris in engleza dar am scris pe fuga, nu-mi dati warn.

Edited by Courage
  • Upvote 1
Posted (edited)

Sorry but things related to stuff in Romania should not be written in the English corner.

Also as Courage said, you have to learn and exercise for that exam. Do not do it in the 12 grade. Or 11, or after. 

Edited by GodsOtherHand
  • Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted (edited)

Ok.

@Courage:Target-ul meu e CAE,unde am facut niste simulari pe baza subiectelor posibile si am luat C1 (si un tovaras C2).

Dar m-am trezit ca mai e o treapta;si m-am gandit ca nu e bine sa dau CAE ca n-o s-o ia nimeni ca un plus (la angajare fiind ceva minim).

Iti dai seama,tre' sa fac pregatire,acum,sunt undeva intre upper intermediary (B2) si advanced (C1).

@GOH...I know,but...asa mi-a venit. :))

Edited by Terror
Posted

Da esti sigur ca ai nevoie de CAE? Da, e misto sa o ai.. da nuti tre la orice. 

Gen eu lucrez in IT. Java developer.. lucrez la o firma unde foarte des vb cu americani si nu ma intrebat nimeni ce certificari am in engleza. Am fost intrebat daca stiu, a fost verificat daca stiu.. dar nu a fost nici o problema lipsa certificatelor.

Nu zic ca sunt inutile sau ca niciunde nu le cer, dar nu sunt necesare. Mai ales ca engleza e stiuta de generatiile tinere cat de cat ok.

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Am zis sa fie pentru orice eventualitate.

Sa nu ma trezesc pe la 30 de ani,ba ce prost am fost,puteam sa am asta si sa nu am treaba si nu i-am dat importanta...

Intr-adevar,in mare parte conteaza sa o cunosti.

• Moderators
Posted

m-am gandit ca nu e bine sa dau CAE ca n-o s-o ia nimeni ca un plus (la angajare fiind ceva minim).

M-ar mira. Proficiency mi s-a zis ca e pentru cei toba de engleza (profi / studenti la facultati de profil / etc).

Posted (edited)

Asa stiam si eu.

Si pe buna dreptate,CPE-i mult mai greu ca un CAE...

Dar mi-a zis cineva ca sunt posturi pe IT&C care cica:''cerinte minime-CAE''.

Gasesti pe net,daca vrei.

Pana acum,unele subiecte din CPE reusesc sa le dau gata imediat,fara greseala,in schimb sunt unele de...

Edited by Terror

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.