Jump to content

Recommended Posts

Posted

m-am apucat o tara de php. motivul: n-am cu ce-mi omori timpul liber. si sunt putin confuz. inainte de php am studiat si html si css. insa nu prea inteleg cum saracie afisez in browser o pagina in format .php si nu sa o integrez in html cu script tags. desi nici acolo nu mi-a reusit... codul este urmatorul:

<?php
// Check for empty fields
if(empty($_POST['name'])  		||
   empty($_POST['email']) 		||
   empty($_POST['phone']) 		||
   empty($_POST['message'])	||
   !filter_var($_POST['email'],FILTER_VALIDATE_EMAIL))
   {
	echo "No arguments Provided!";
	return false;
   }

$name = $_POST['name'];
$email_address = $_POST['email'];
$phone = $_POST['phone'];
$message = $_POST['message'];

// Create the email and send the message
$to = 'yourname@yourdomain.com'; // Add your email address inbetween the '' replacing yourname@yourdomain.com - This is where the form will send a message to.
$email_subject = "Website Contact Form:  $name";
$email_body = "You have received a new message from your website contact form.\n\n"."Here are the details:\n\nName: $name\n\nEmail: $email_address\n\nPhone: $phone\n\nMessage:\n$message";
$headers = "From: noreply@yourdomain.com\n"; // This is the email address the generated message will be from. We recommend using something like noreply@yourdomain.com.
$headers .= "Reply-To: $email_address";	
mail($to,$email_subject,$email_body,$headers);
return true;			
?>

Posted

Ce vrei sa faci mai exact? Ce ai tu mai sus nu include nimic "grafic" de afisat, ci este scriptul din spatele unei pagini de contact. Pentru a crea designul unei pagini te folosesti de HTML si CSS, cu PHP faci lucrurile sa functioneze. E ca si cum PHP-ul este procesorul dintr-un calculator si HTML+CSS este placa video, in linii mari vorbind.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• gaby changed the title to Afisarea scriptului php in browser?
Posted (edited)

bun. si atunci exemplul mentionat acolo in ce format il salvez in text editor? .html sau .php ca sa devina pagina "dinamica"? astfel incat sa imi afiseze in browser.

Edited by nimicspecial
Posted (edited)

pentru PHP ai nevoie de un webserver.. Apache ceva. 

instaleaza un WAMP sau XAMP sau cum io zice la versiunea de windows.. 

Edited by GodsOtherHand

love is a verb
Love is a doing word

Posted (edited)

asa. am citit cele 2 topcuri. eu, exemplul cu mail-ul l-am dat deoarece acela a fost primul exemplu de script care mi-a venit in minte sa-l postez. acuma, creeand acele 2 pagini, html respectiv php, pagina pe care vi-o ma afisa in browser, va fi cea in html. insa eu doresc sa imi afiseze (sa inteleg) cum mi-o afiseaza in .php. in functie de ce?

@GodsOtherHand

am deja xampp instalat. numai ca nu intelegeam "conexiunea" dintre fisiere. de ce e asa si nu e altfel?

Edited by nimicspecial
Posted

Nush la ce te referi prin 'astfel' da o sa incerc sa zic cateva cuvinte.

Cand incarci un fisiet HTML (care contine css sau javascript), acesta vine catre browserul tau exact cum e scris, si apoi browserul il interpreteaza.

Cand ceri un fisier php, acesta e interpretat pe partea de server, de unde se genereaza un fisier HTML care e trimis catre client. Acel fisier html e interpretat de browser. Deci codul PHP nu ajunge NICIODATA la client, el e rulat pe partea de server.

Deaia nu poti deschide direct fisierul PHP cu browserul, pentru ca el nu stie sa interpreteze PHP.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

asa, acuma parca am prins ceva.

deci eu daca as scrie numai un fisier in .php, il urc sus pe server, imi va genera doar acel script pe browser? adica avand terminatia .php in afisarea paginii? pe mine "terminatia" aia ma "termina" si nu o inteleg. pentru ca am vazut si pagini (.php), la care le-am vizualizat sursa (view-source), dar aveau inclusa conditia:

<!DOCTYPE html PUBLIC " -//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.