Jump to content

Tutorial instalare Windows 10 RTM / iso?


gaby

Recommended Posts

Pe 29 iulie 2015 versiunea finala (RTM) a lui Windows 10 a fost lansata catre publicul larg, si de atunci toti doritorii il pot descarca si instala.

Pentru a va asigura ca pc-ul detinut este compatibil cu acest sistem de operare, aruncati o privire peste cerintele de sistem*:
Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid
Memorie RAM: 1 gigabyte (GB) pentru versiunea pe 32-bit sau 2 GB pentru cea pe 64-bit
Spatiu pe HDD: 16 GB pentru versiunea pe 32-bit sau 20 GB pentru cea pe 64-bit
Placa video compatibila cu cel putin DirectX 9 cu driver pentru WDDM 1.0
Acces la internet.
*Daca calculatorul detinut ruleaza fara probleme Windows 7 sau Windows 8, Windows 10 ar trebui sa ruleze cel putin la fel de bine.

Acum, va voi mai spune ca exista doua posibilitati de instalare a lui Windows 10:
1. Prin update de la o versiune precedenta (Windows 7 sau Windows 8.1): 
Microsoft ofera posibilitatea detinatorilor unei licente de Windows 7 si 8.1 sa faca upgrade gratuit in primul an de la lansare. Asfel, pana pe 29 iulie 2016 aveti timp sa faceti asta daca doriti sa fiti la zi cu sistemul de operare. Desi poate nu sunteti obisnuiti cu o asemenea metoda si va da o stare de discomfort, va spun ca nu implica mari eforturi din partea utilizatorului, fiind poate chiar mai usor de realizat pentru utilizatorii mai putin experimentati decat metoda clasica (2). Inainte sa faceti acest pas, va sfatuiesc totusi sa faceti un back-up al fisierelor importante (stocate pe C/desktop/My Documents) sau chiar al sistemului de operare.

Odata ce ati terminat cu back-up-ul, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa deschideti utilitarul "Get Windows 10" din partea dreapta jos a ecranului, sa va rezervati o copie de Windows 10, urmand ca apoi aceasta sa fie descarcata si instalata. Practic, trebuie doar urmati instructiunile care va vor fi oferite pe pasi de catre utilitar.

9jqz2s3.png

P.S: Daca primiti vreo eroare in cadrul procesului de descarcare al sistemului de operare prin Windows Update, vedeti: Rezolvare eroare 80240020 la actualizare catre Windows 10.

P.S.S: Nu veti putea face upgrade la Windows 10 Pro decat daca versiunea de Windows detinuta este una dintre cele care suporta aceasta versiune, astfel:

  • daca aveti Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 8/8.1, Windows 8.1 with Bing puteti face upgrade gratuit doar catre Windows 10 Home.
  • daca aveti Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8 Pro, Windows 8.1 Pro, Windows 8/8.1 Professional with Media Center puteti face upgrade gratuit catre Windows 10 Pro.

2. Prin instalare "pe curat" folosind o imagine .iso si un DVD/stick.
Acest tip de instalare este cel clasic, si implica utilizarea utilitarului pus la dispozitie de Microsoft la adresa: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10, pentru descarcarea si crearea unui DVD sau stick bootabil cu Windows 10. La fel ca si in cazul primei metode, va trebui sa va folositi de optiunile utilitarului si acesta va face toata treaba.

W3Lt06q.png

Odata ce aveti sistemul de operare pe un DVD/stick bootabil, tot ce ramane de facut este instalarea propriu-zisa, asemantoare cu cele ale versiunilor de Windows precedente. Va trebui sa bootati (fie prin apasarea tastei corespunzatoare meniului de boot care e de obicei F8 sau F12, fie prin setarea primei optiuni de boot din BIOS pe CD/DVD/Removable Disk/USB) de pe DVD sau stick, in functie de alegerea facuta.

Odata ce ce fisierele necesare sunt copiate, veti fi rugati sa setati limba, ora si metoda de introducere pentru tastatura. Apasati next, si apoi Install Now.

w10setup.thumb.png.7377f59cafb24d3498b6c

Pasul urmator este introducerea cheii de produs pentru Windows 10.

w10PK.thumb.png.ab83fdeb9629d31083e54cd0

Imediat dupa aceea, va trebui sa acceptati termenii si conditiile de utilizare ale produsului, le acceptati si apasati Next. In cele ce urmeaza, va trebuii sa specificati tipul instalarii. Avand in vedere ca instalati Windows 10 pe curat, alegeti "Custom: Install Windows only (advanced)":

w10install.thumb.png.4a0bb4ce886c39b1c67

Alegeti partitia pe care doriti sa o folositi pentru instalarea Windows 10 si apasati Next. In cazul in care aveti nevoie sa partitionati HDD-ul intr-un anume mod, folositi optiunile disponibile pentru a formata sau crea partitii noi.

Apasati Next si instalarea propriu-zisa va incepe. Vor dura cateva minute pentru ca fisierele necesare instalarii sistemului de operare sa fie copiate, apoi alte cateva (mai multe sau mai putine si in functie de performanta hardware a calculatorului detinut) pentru instalare si configurare.

Numai bine :pct2: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • gaby changed the title to Tutorial instalare Windows 10 RTM / iso?
  • gaby featured this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.