Jump to content

Televizoarele Lcd Le Depasesc Pe Cele Crt !


gaby

Recommended Posts

Televizoarele LCD le depasesc pentru prima oara pe cele CRT

lcdvscrtq42007qp5.png

Conform firmei de analiza DisplaySearch, televizoarele LCD au capturat in Q4 2007 47% din piata globala de televizoare, care a ajuns la 60,8 milioane de unitati, depasind pentru prima data televizoarele clasice cu tub catodic (CRT), ramase la 46%. Restul de 7% este reprezentat de televizoarele cu proiectie din spate, RPTV, si cele cu plasma, PDP.

LCD-urile si-au continuat in ultimul trimestru al anului cresterea puternica din ultima perioada, ajungand la 28,5 milioane de unitati, adica o crestere de 56%. La nivelul intregului an 2007, televizoarele LCD s-au vandut intr-un numar de 79,3 milioane de exemplare, reprezentand 40% din piata anului 2007, estimata la 200 milioane de televizoare vandute global. La capitolul venituri, aceasta inseamna o piata de 100 miliarde $, din care LCD-urile reprezinta 68 miliarde $.

LCD-urile au castigat cote de piata in toate regiunile, ajungand la o penetrare de 86% in Japonia, 84% in Europa de Vest si 78% in America de Nord. Succesul LCD-urilor este pus de catre DisplaySearch pe seama faptului ca tehnologia este un inlocuitor natural al CRT-ului, fiind singura tehnologie in afara de CRT care merge in jos pana la diagonale de sub 20″, fiind astfel atractiva pentru o varietate de aplicatii. Aceasta in ciuda faptului ca LCD-urile au preturi cu 224% mai mari decat CRT-urile la ecranele de cel mult 32″.

La capitolul producatori, la televizoarele LCD in Q4 2007, Sony a depasit pentru prima oara Samsung, ajungand la o cota de piata de 19,5%, fata de 19,3% pentru sud-coreeni. Samsung continua insa, pentru al saselea trimestru consecutiv, sa domine piata televizoarelor pe ansamblu, cu o cota de piata de 15%, urmata de LGE, cu 11,7%, si Sony, cu 8%.

Diagonala media a televizoarelor vandute in Q4 2007 a trecut pentru prima oara de 32″. Televizoarele capabile de rezolutie high-definition 1080p au ajuns la 17% din total, si la 57% din televizoarele cu diagonale de peste 40″.

(Sursa: DisplaySearch)

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.