Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutari, stiu ca multi cand o sa vedeti intrebarea o sa imi spuneti "uita-te in specificatii", ceea ce e intr-o oarecare masura corect. Dar, nu, daca ma trezesc cu un telefon in mana care are si o varianta LTE/4G si o varianta fara 4G, cum stiu ca am varianta cu 4G sau fara? Banuiesc ca ma pot uita in setarile telefonului pe undeva, nu?

Stiu ca la Android daca ai o cartela care suporta 4G, terminalul de asemenea suporta 4G, si te afli in aria de acoperire, vezi iconita langa semnal:

Exista si o optiune unde pot vedea daca terminalul este capabil de 4G pe Android? Dar pe BlackBerry?

Multumesc!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Pentru Android fie cauti specificatiile modelului exact pe care il gasesti in Setari -> Despre dispozitiv, fie te uiti dupa iconita indicata de tine, fie te uiti daca suporta LTE/4g in Setari -> Conexiuni la retea -> Mai multe retele -> retele mobile -> mod retea.

O alta posibilitate este sa te uiti la frecventele suportate de telefonul mobil si sa iti dai seama daca acesta suporta 4G (dar asta cam intra tot la partea de specificatii). Benzile pentru Romania sunt:

2G = 900 Mhz / 1800 Mhz
3G = 2100 Mhz  / 900 Mhz
4G = 800 Mhz / 1800 Mhz / 2600 Mhz

De asemenea, daca ai cutia telefonului, majoritatea producatorilor scriu frecventele/compatibilitatea cu reteaua 4G pe ea.

Pentru BlackBerry ca setari ai asa: Settings -> Network and Connections -> Mobile Network -> Network Mode. 

P.S: Cu siguranta exista si aplicatii care iti pot spune ce retea folosesti si ce retele suporta telefonul tau, insa am vrut sa fiu cat mai clasic.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.