Jump to content

Laptop-ul nu intra in Windows, afiseaza BIOS-ul!?

Alinutzu

Recommended Posts

Bună ziua! Am un laptop Asus cu Windows 8. Nu stiu ce s-a întâmplat ca acum atunci cand deschid laptopu imi intra direct in bios inloc sa imi ruleze Windowsu.(cand aprind laptopu in 4 sec imi afiseaza biosu pe ecran) Problema e ca nu imi mai apare nimic la boot device sau boot priority(numi recunoaște nimic: hdd sau cd rom is goale rubricile).Daca atașez un usb la laptop (eu am atasat un usb cu windows 8)imi apare in bios ca #1 priority boot si denumirea usbeului.Cand dau să ruleze Windowsu inloc sa sa se instaleze imi vibrează imagine aproximativ 4 sec si gata.Si se tot repeta asta defiecaredata când îi dau sa ruleze Windowsu….(ma gândesc ca poate nui bun Windowsu de pe usb..nustiu) Un amic de al meu ma sfătui sa dau reset la bios(CMOS).Si am incercat si asta si tot nimic..acelasi lucru(ma gandesc sa poate trebuie sa inlocuies bateria biosului cu una noua).Vreau sa va zic ca inainte de problema cu biosu imi facea probleme tastatura(cand apasam o tasta de exemplu “w” imi aparea “2w” si la fel la celelalte taste).Am incercat sa rezolv această problema si nu am reusit( am umblat peste tot la optiuni la tastatura la language etc. pana la urmă am dat si reinstalarea windowsului dar nu cu CD sau USB ci prin a intra la PC Setting,am dat la Update&Recovery(sau ceva de genu)si mia golit hardu de programe, fisiere etc. si mi s-a reinstalat Windowsu. Nustiu cat de sigura si buna e metoda asta....Oare poate sa aiba legatura cu ceea ce s-a intamplat biosului?Daca fac un DVD cu Windows si să îl instalez se va rezolva problema? Spunetimi ce ce as putea sa fac pentru a functiona laptopu din nou?Am facut tot cea ce am putut dar din pacate au esuat incercarile mele de a repara laptopu.Multumesc anticipat.(Imi cer scuze ca m-am lungit asa de mult cu scrisu dar am incercat sa fiu cat mai indetaliat pentru a mi se da un raspuns cat mai bun care ar putea duce la rezolvarea problemei mele). :)