Jump to content

Recommended Posts

Posted

Conform Microsoft, Windows 7 și 8.1 nu vor mai primi suport pentru a fi compatibile cu noile generații de procesoare, începând cu Generația Intel Skylake, Qualcomm’8996′ silicon, și AMD ‘Bristol Ridge’ silicon.

De asemenea Microsoft anunță că toate noile PC-uri care vor fi cumparate, vor rula Windows 10, iar noile procesoare, indiferent că sunt Intel, AMD sau Qualcomm vor fi compatibile doar cu Windows 10. Aici este vorba strict despre Windows, nu vorbim despre Linux, care în continuare va fi compatibil cu orice procesor.

Noua politică a Microsoft, nu înseamnă ca Windows 7 sau 8.1 vor fi inutilizabile, acestea vor primi update-uri până în 14 ianuarie 2020, respectiv 10 ianuarie 2023, singura problemă este că aceste două sisteme de operare vor rula doar pe PC-urile vechi, echipate cu generația veche de procesoare.

În acest fel Microsoft, ne va băga pe gât Windows 10, fie că ne place, fie că nu ne place acest sistem de operare. Vestea bună este că mai există și alte sisteme de operare care merită încercate, vestea proastă este pentru cei pasionați de gaming, care vor fi nevoiți să ruleze Windows 10, pentru că după cum bine știm, jocurile mari nu merg pe Linux.

• Upvote 2

• gaby changed the title to Noile procesoare compatibile doar cu Windows 10?
Posted
Just now, AlexandruS said:

Păi e tot articolul, ce ați mai putea citi din acel articol? În fine, data viitoare voi posta și sursa.

Nu e vorba sa-l pui ca supliment.

E de preferat originea acelui ''ceva'',daca nu l-ai facut chiar tu.

• Upvote 1
Posted

Cred că mai toate jocurile sunt compatibile cu Windows 10, eu încă joc Starcraft Brood Wars pe laptop cu sistemul ăsta de operare. Jocurile retro le mai poti juca doar folosind DosBox.

Posted

Nu intel face limitarea, ci Microsoft. Si nu doar la intel... si amd, si qualcomm :P http://www.theverge.com/2016/1/16/10780876/microsoft-windows-support-policy-new-processors-skylake

Faza e urmatoarea (din cate am inteles eu, nu sunt 100% sigur).

De fiecare data cand apare un procesor nou, vine cu instructiuni noi. Daca vrei sa profiti de noile instructiuni, tre sa faci update la software (sistemu de operare, compilator, etc). Acuma, daca apar procesoare noi, Microsoft tre sa faca update si la windows 7, si la windows 8, si la windows 10. Asta inseamna multa munca pe degeaba, ca munca de a suporta windows7 pe noile procesoare nu le va aduce nici un ban (windows 7 nu se va mai vinde, si oricum cumperi 10 daca e, ca e cel nou).

Mie personal mi se pare o alegere destul de normala ca din cand in cand sa ai chestii deastea. Daca nu le faci, suporti o groaza de prostii degeaba. (evident, sunt de acord atata timp cat nu se face prea frecvent, gen odata la 2 ani sau ceva de genu).

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Pai e. Nu inteleg ce te miri.. Daca nu sar intampla asa, am fi ramas inca in epoca de piatra :))

Deobicei nu e asa brusc, e mai progresiv, dar peste tot e asa. Nu poti suporta orice hardware oricat de vechi.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Pai asta e faza.

Ca nu mai e vorba ca un HW vechi nu mere pe un SW nou,ci un HW nou nu merge pe un SW vechi.

Eu-s mai tanar,cand vad astea,topai p'aici...

In caz ca poti sa-mi dai niste referinte,chiar te rog. 

Posted

pai multe din placile video noi nu ruleaza de ex pe un ubuntu mai vechi :)) Nu simti pentru ca poti sa faci upgrade gratis. Dar nu merge :))

Gen un ubuntu12.04 nu are suport pt placile noi. 

love is a verb
Love is a doing word

Posted
19 hours ago, GodsOtherHand said:

pai multe din placile video noi nu ruleaza de ex pe un ubuntu mai vechi :)). Nu simti pentru ca poti sa faci upgrade gratis. Dar nu merge :))

Gen un ubuntu12.04 nu are suport pt placile noi. 

Fair enough to me.

Thx.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.