Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutari, sunt interesat sa imi cumpar in viitorul apropiat un monitor si s-ar putea si un smart TV sau doar un LED. Ideea e ca am vazut prin specificatiile monitoarelor respectiv televizoarelor la care m-am uitat ba ca este HD Ready ba ca este Full HD. Care este diferenta dintre cele doua, si cum ar fi mai bine sa aleg?

Multumesc in avans!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

E vorba doar de rezoluția maximă a ecranului suportată (asta din câte știu eu - s-ar putea să fie greșit). HD Ready suportă doar 1280x720p, Full HD suportă 1920x1080p. Un monitor HD Ready, dacă nu are conector HDMI, are DVI în schimb și cu un adaptor HDMI to DVI poate decoda semnalul digital transmis din placa video, un blu-ray player etc.

HDMI și DVI au în comun tipul de semnal transmis (digital) spre deosebire de VGA (analog), doar că DVI nu poate transmite și semnal audio ca pe HDMI.

Posted

Asa cum a scris si Artanis, HD sau HD Ready inseamna printre altele rezolutie maxima de 1280x720 pixeli in timp ce Full HD suporta maxim 1920x1080 pixeli.

Fiecare certificare are urmatoarele caracteristici:

Rezolutie nativa minima:

• Full HD - 1920x1080px
  • HD Ready - 1280x720 px

Intrare HD analog YPbPr:

• Full HD - Da
  • HD Ready - Da

Intrari HD digitale HDMI si DVI:

• Full HD - Da
  • HD Ready - Da

Intrarile HDMI si DVI suporta HDCP:

• Full HD - Da
  • HD Ready - Da

Formatele video acceptate sunt reproduse fara distorsiuni

• Full HD - Da
  • HD Ready - Nu

Afiseaza standardele 1080p and 1080i in raport de pixel mapping 1:1:

• Full HD - Da
  • HD Ready - Nu

Afiseaza formatele video native la frecventele de refresh indicate, sau mai mari:

• Full HD - Da
  • HD Ready - Nu

Respecta standardul 720p:

• Full HD - Da
  • HD Ready - Da

Respecta standardul 1080i:

• Full HD - Da
  • HD Ready - Da

Respecta standardul 1080p:

• Full HD - Da
  • HD Ready - Da

Cateva explicatii referitoare la informatiile de mai sus:
pixel mapping 1:1 reprezinta afisarea imaginii primite de ecran pixel pe pixel, fara scalarea sau procesarea sa premergatoare, fara utilizarea unor benzi negre pe margini.
intrarea YpbPr reprezinta intrarea cu un cablu COMPONENT
HDCP (high-bandwidth digital-content protection) este un sistem de protectie al continutului HD ce asigura integritatea acestuia la transmisia dintre transmitator (player, PC, laptop, et.c) si emitor (televizor, monitor, proiector, etc.).

In momentul de fata difereta de pret dintre un HD Ready si Full HD s-a micsorat sesizabil astfel incat daca vrei sa faci o noua achizitie eu as spune sa mergi pe Full HD in detrimentul HD Ready.

Iata si o imagine care arata intr-o oarecare masura diferentele dintre HD Ready si Full HD. Aceste diferente sunt aproape insesizabile pe ecrane mici si devin din ce in ce mai sesizabile pe ecrane mari.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.