Jump to content

Hainele Cu Nanotuburi Pot Alimenta Laptop-urile


Cjb

Recommended Posts

Laptop-urile ar putea fi alimentate direct din buzunarul camasii, sau de la cravata sau ...din borul palariei. Frecarea nanotuburilor de oxid de zinc implantate in jurul fibrelor textile permite recuperarea energiei, solare, eoliene sau a celei rezultate din miscarea corpului uman, pentru a produce electricitate, potrivit unui studiu publicat, in revista Nature. Aceste nanotuburi poseda proprietati piezoelectrice, adica se polarizeaza electric unele pe celelalte sub efectul unei forte mecanice.

Pentru a capta energia vibratiilor sau neregularitatilor produse de mersul pe jos, de bataile inimii, de zgomotul ambiant sau de circulatia aerului, este important sa exploram energii inovatoare care functioneaza la frecvente slabe (sub 10 hertzi) bazate pe materiale suple", spun cercetatorii de la Institutul de tehnologie Georgia, din Atlanta, Statele Unite. Asemenea tesaturi ar putea fi utilizate pentru fabricarea unor haine care sa alimenteze micile aparate electronice. Nanotuburile ar putea fi, de asemenea, implantate in perdele sau corturi pentru a capta energia eoliana, vibratiile sonore sau alte forme de energie mecanica.

Tuburile implantate pe fire au un diametru cuprins intre 50 si 200 nanometri (1/5.000-ime de milimetru - 1/20.000-ime de milimetru) si o lungime de aproximativ 3,5 microni (aproximativ 1/300-ime de milimetru). La finalul procesului de fabricare a tesaturii, doua straturi de tetraetoxisilan (TEOS) sunt adaugate de o parte si de alta a fibrei pentru a asigura suplete si a lega nanotuburile intre ele.

sursa:hit.ro

P.S. daca intr-adevar asa ceva este posibil este o investitie foarte buna..ar fi o realizarea foarte mare......numai daca acele "super haine" nu vor fi asa de scumpe :-?

Cine stie???....stiinta a evoluat foarte mult..sa o lasam sa evolueze in continuare si sa beneficiem de avatnajele create.

"Trec peste tine daca nu am incotro"

resizedimage.jpg

Link to comment
Share on other sites

nu, pentru ca nanotuburile sunt niste particule microscopice care nu dauneaza sanatatii,ele fiind folosite si in fabricarea medicamentelor,avand rolul de a distruge microbii :stars:

"Trec peste tine daca nu am incotro"

resizedimage.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.