Jump to content

i3 6100 sau amd fx 6300?

Recommended Posts

Din punct de vedere al eficienței, recomand AMD-ul, din punctul de vedere al siguranței, recomand Intel.

Dacă vrei să cumperi mai mult pentru gaming, mergi pe AMD FX 6300. La 6 nuclee nu ai nevoie de overclock, mai ales că are boost până în 4.1 Ghz. Singura problemă e că ai nevoie de un cooler aftermarket, cel stock nu prea cred că va face față.

2k15 :((((( cat m-am chinuit sa il fac.....il ai cumparat..:?acu scuze am vzt wwe2k15 si am delirat un pic pt ca sunt fan din 2007 al wwe ,le-ai rulat la high nu?inseamna ca trebuie sa fac schimbarea...chiar daca am zis ca iau consola numai vreau..de la intel sa ma duc spre amd insa tot astept raspunsul lu artanis ca nu stiu la ce sa referit prin siguranta cu intel

Procesoarele intel au mai multe implementări de siguranță (overclock stabil, în același voltaj, ”hyper-threading” - își scade singur din viteză în cazul în care atinge o temperatură prea mare, nu dă colțul în cazul unei pane de curent, ”Speed Step” - nu sare direct la 3 Ghz când are de lucru, ci o face treptat, și multe altele care poate nu le știu), procesoarele AMD nu prea am văzut să aibă astfel de tenologii.

Bine, nu zic că la prima pană de curent, gata, e mort. Primul meu sistem de gaming era făcut pe AMD, a murit după o pană de curent, dar m-a ținut undeva la 5 ani. Și au fost mai multe în acel interval de timp, tot cam așa, o dată sau de două ori pe an să zic, estimativ.

Faza cu pana de curent e dependenta cel mai mult de sursa. La urma urmei, ea ofera curentul catre componente si ea are rolul de a le proteja daca vine prea mult/putin curent.

App Artanis, vezi ca ai gresit o chestie mai sus..

hyper-threading” - își scade singur din viteză în cazul în care atinge o temperatură prea mare

Nu aia face HT.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hyper-threading

HT doar permite procesorului sa se joace cu datele ceva mai eficient... gen sistemu de operare vede 2 nuclee pentru fiecare nucleu fizic din procesor (cei drept, al 2lea nucleu 'virtual' nu are aceasi performanta ca un nucleu fizic, dar ajuta mult).

love is a verb
Love is a doing word