Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, din cand in cand mai alerg pe banda sau merg pe bicicleta la sala de fitness. Ambele dispozitive imi afiseaza cate calorii am ars, insa pe batoanele de cereale, ciocolata sau alte alimente imi sunt afisate kilocaloriile pe care respectivul produs le are. In logica mea 1000 de calorii = 1 kilocalorie, dar banuiesc ca daca alerg la sala 300 de calorii (asa cum imi arata banda) asta nu inseamna ca am alergat doar 3kcal, nu?

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Ccantitatea de energie implicata in metabolism este mare, drept pentru care se foloseste pentru masurare kilocaloria (1 kcal = 1.000 calorii). Totusi, pentru a simplifica lucrurile, nutritionistii, si dupa cum spui si tu producatorii de aparate pentru salile de fitness, au ales sa le numeasca calorii. Dar de fapt ele sunt kilocalorii. Asadar, ceea ce arzi tu de asemenea sunt kilocalorii.

P.S: Unitatea internationala pentru energie este kilojoulul (Kjoul), iar 1 kcal = 4,18 kjouli.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.