Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, sunt nou pe acest forum si sper ca postez in categoria potrivita. As avea nevoie de putina indrumare, deoarece as vrea sa imi fac un PC, piesa cu piesa, deoarece pc-urile gata facute au cerintele destul de scazute pentru ce vreau eu, si nu se merita . As vrea sa fac un pc pentru gaming , ceva mai decent, cam intre 1500-2000 lei maxim. Ideea principala este aceea ca nu ma pricep foarte bine la compatibilitatea dintre piese, si nu stiu exact ce piese sa caut si as vrea putina indrumare in acest sens. Asa ca as dori sa mi se recomande o placa de baza bunicica, o placa video de 2gb , placa de sunet nu prea conteaza , un procesor quad core de 2,3-2,5 ghz maxim , si cred ca 4gb ram ar fi suficienti. Astept raspuns, multumesc anticipat !

Posted

Procesor: AMD FX 4320 Quad Core 4 Ghz 400 RON

Placă de bază: ASRock socket AM3+ 289 RON (dar nu știu dacă va recunoaște procesorul, eventual îl putem schimba cu un AMD Athlon sau Phenom, care-s puțin mai ieftine)

RAM: HyperX Fury 8GB DDR3 Dual Channel (2 x 4 GB) 1600 Mhz 218 RON

Placă video: Saphire R7 Nitro 2 GB GDDR5 128 bit 480 RON

Sursă: Thermaltake 600W Non-Modulară 270 RON

Carcasă: Segotep ATX Mid Tower 89 RON

Cooler procesor: Thermaltake Frio Silent 192 RON

Hard Disk: WesternDigital 1 TB 7200 RPM SATA 3 64 MB cache 230 RON

TOTAL: 2.168 RON. Sare cu puțin peste buget, dar pentru gaming o să te țină mult și bine această configurație. Mai poți aștepta și opinia altora, totuși.

Posted

Pentru jocuri, cel mai bine ar fi ca procesorul să aibe 4 nuclee fizice, dual core n-au ce căuta într-un PC de gaming în ziua de azi având în vedere că mai toți producătorii cer Quad Core CPU și minim 4 GB RAM.

Posted

Si Fx-ul ala are 4 nuclee reale? :troll: 

Acum serios in dx11 i3 ~ fx 6300 sau mai bun in cele mai multe cazuri.

In dx 12... lucrurile sunt mai interesante fx 6300 > i3 si fx 8350 ~ i7.

Si sa nu uitam avem un *buget* fix.

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

Posted
1 hour ago, SoDas said:

Si Fx-ul ala are 4 nuclee reale?

Da, cel puțin așa e indicat în specificațiile tehnice. i3-ul tău are 2 nuclee fizice cu Hyper-Threading, nu prea e aceeași treabă.

• gaby changed the title to Recomandare PC gaming pe piese (2000 lei)
  • 2 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.