Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ce este mai exact racirea cu apa? Am vazut ca sunt niste tuburi prin care curge apa, si niste chestii cu ventilatoare, etc., si am cateva intrebari:

-cel pe apa consuma mai mult curent ca cel pe aer?
-se pune niste apa speciala sau de aia de la robinet?
-este special facut pt amd OC?

Posted

Se folosește pe orice chipset vrei (placă video, procesor intel, AMD), acea ”apă” e defapt un lichid special, nu știu exact despre asta, dar cred că nu merge cu apă de robinet mai mult ca sigur. La un capăt ai radiatorul care răcește lichidul, unde (într-un mod ironic) e răcit cu ventilatoare, care pot fi de mai multe mărimi.

Dacă vrei să folosești răcire pe apă, trebuie o carcasă special făcută pentru așa ceva.

Răcirea pe apă e mai eficientă, dar e mai costisitoare, riscurile sunt mai mari (poate pocni instalația, sau pur și simplu cedează cu timpul), consumul ceva mai mare de energie.

Răcirea pe apă e recomandată doar dacă ești vreun hardcore gamer, de vrei să faci overclock la cote extreme.

• gaby changed the title to Ce este si cum functioneaza racirea cu apa?
  • 2 weeks later...
Posted

dezavantaje = trebuie sa schimbi apa la 1 luna/trebuie sa verifici sa n-ai scurgeri/daca iei o pompa ieftina face zgomot mai enervant decat orice ventilator

• 3 months later...
Posted

Racirea pe apa este demai multe tipuri 

1) AIO Cooler (all in one) - pe romaneste tot intr-unul , adica ai pompa direct pe block (suprafata care face contact cu procesorul) sau pe radiator . La acesta trebuie doar montat (si desigur trebuiesc ventilatoare) si atat. Nu trebuie sa schimbi apa , doar sa cureti radiatorul.

2) Custom loop - aici e meseria , deci intr-un custom loop ai nevoie de toate componentele de la un aio si inca mai multe : pompa , radiator , block (CPU , GPU) , ventilatoare , furtunuri (rigid , nerigid) , fitinguri , lichid de racire. Aici e mult mai scump decat sa cumperi un aio si gata , dar aici il poti customiza cum vrei tu , poti pune tuburi de pvc si sa colorezi lichidul in ce culoare vrei , vei avea temperaturi mai scazute (aici depinde de ce radiator , ce pompa si ce block cumperi).

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.