Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cu ceva timp in urma stiu ca pozitia corecta a semnelor de incepator auto era: pe parbriz in coltul din dreapta sus iar pe luneta in coltul din dreapta sus. Care mai este situatia acum? Am cautat si pe Internet dar am dat peste tot felul de raspunsuri astfel incat nu imi este deloc clar.

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Raspunsul il gasesti in regulamentul de aplicare al codului rutier:

Art. 149. - (1) Conducatorul de autovehicul sau de tramvai cu o vechime mai mica de un an de la data obtinerii permisului de conducere are obligatia de a aplica semnul distinctiv sub forma unui disc de culoare galbena, cu diametrul de 100 mm, care are in centru semnul exclamarii, de culoare neagra, cu lungimea de 60 mm si diametrul punctului de 10 mm, dupa cum urmeaza:
a) la motocicleta, in partea din spate langa numarul de inmatriculare;
b) la autovehicul, pe parbriz in partea din dreapta jos si pe luneta, in partea stanga jos;
c) la autovehiculul care nu este prevazut cu luneta, pe parbriz in partea din dreapta jos si pe caroserie in partea din spate stanga sus;
d) la tramvai, pe parbriz in partea din dreapta jos si pe luneta ultimului vagon in partea din spate stanga sus;
e) la autovehiculul care tracteaza o remorca, pe parbrizul autovehiculului in partea din dreapta jos si pe caroseria remorcii in partea din spate stanga sus.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Cel mai bine le-ai pune pe partea stângă, jos pe parbriz; pe lunetă, stânga, sus. Se văd cel mai bine așa pentru că: cel din spatele tău, când e enervat, nu se uită pe partea dreaptă a lunetei să vadă dacă ai ”mămăligă” sau nu. Din contrasens, la fel, nu prea sare în ochi dacă se pune pe partea dreaptă.

Posted
9 hours ago, robotboy said:

daca ma opreste politia nu imi poate da amenda pentru ca nu am respectat regulamentul si am pozitionat semnele cum am vrut eu?

Nu. Poliția, în mare, vrea doar să le vadă plasate pe mașină. Eu așa le-am purtat un an întreg și am fost oprit de vreo 3 sau 4 ori pentru ”verificări de rutină”. Nu au zis nimic legat de poziția lor. Chiar dacă e să dai peste unul care e prea strict, în cel mai rău caz vei primi doar un avertisment.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.