Jump to content

Recommended Posts

Posted

a da si mai am probleme la chestiile alea cu propoziti subordonate,daca am element introductiv ma descurc,dar daca ma pune sa iau 2 propoziti subordonate dintr-o fraza nu stiu,cum se face si asta?

• gaby changed the title to Ce face virgula intr-o propozitie?
Posted

În primul rând, ajută la decodarea mesajului, evitând ambiguitățile. De exemplu: ”Nu vreau să pleci.” și ”Nu, vreau să pleci.”

Când ai o enumerație în aceeași frază, le separi prin virgulă: ”Telefonul, mașina, laptopul, boxele sunt ale mele.”

Virgula, în mare, face o pauză în citire, sau vorbire. Din câte știu eu, cratima elidează o vocală sau o consoană, gen când îi spui unuia ”Du-te-n.....” :)), ar mai fii evitarea hiatului și altele care nu mi le mai aduc aminte.

Posted

io stiam ca,cratima leaga...sunt la examenu ala smecher de a 8 a...si asa mi-a predat ca,cratima leaga si , evidentiaza structura unei propoziti etc,da ce sa vezi..cand am scris asta de fapt era elidare sau nu stiu ce..asta nu inteleg..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.