Jump to content

Despre Ubuntu


gaby

Recommended Posts

7509177621ubuntupictureow1.jpg

"Ubuntu" este un cuvant vechi african, insemnand "umanitate catre ceilalti (semenii nostri)". Ubuntu se poate traduce, de asemenea, si prin "eu sunt ce sunt datorita a ceea ce suntem noi toti". Distributia Ubuntu Linux aduce spiritul Ubuntu in lumea software-ului.

Ubuntu este un sistem de operare bazat pe Linux, disponibil gratuit cu suport din partea comunitatii cat si suport profesional.

Comunitatea Ubuntu este construita pe baza ideilor expuse in Manifestul Ubuntu: acest software trebuie sa fie disponibil gratuit (fara a se percepe nici o taxa), instrumentele software trebuie sa fie folosite de oameni in limbile lor natale si in ciuda oricaror invaliditati, iar acei oameni ar trebui sa aiba libertatea sa adapteze si sa modifice software-ul pe care il detin in orice mod considera ei ca li se potriveste mai mult.

Aceste libertati fac Ubuntu fundamental diferit de programele traditionale proprietare: nu numai ca instrumentele pe care le folositi sunt gratuite, dar aveti si libertatea sa modificati software-ul pana in momentul in care functioneaza asa cum doriti dumneavoastra.

Echipa care participa la realizarea Ubuntu isi ia urmatorul angajament public fata de utilizatorii sai:

  • Ubuntu va fi intotdeauna gratuit, si nu se percepe nici un fel de taxa suplimentara pentru editia enterprise (destinata companiilor), noi facem ca munca noastra de cea mai buna calitate sa fie disponibila tuturor sub aceleasi conditii Gratuite.

  • Ubuntu include ceea ce este mai bun in infrastructura de traduceri si accesibilitate pe care comunitatea software-ului liber o are de oferit pentru a face Ubuntu utilizabil de cat mai multe persoane posibil.

  • Noile versiuni Ubuntu sunt lansate cu regularitate si predictibilitate; o versiune este realizata la fiecare sase luni. Puteti folosi versiunea curenta stabila sau versiunea curenta de dezvoltare. Pentru versiunea curenta se ofera suport tehnic prin actualizari pe o perioada de cel putin 18 luni.

  • Ubuntu este angajat in totalitate principiilor dezvoltarii de software gratuit si liber; incurajam ca oricine sa foloseasca software-ul gratuit si liber, sa-l imbunatateasca si sa-l distribuie mai departe.

Ubuntu este potrivit pentru folosirea pe sistemele desktop cat si cele server. Versiunea curenta de Ubuntu suporta arhitecturile Intel x86 (IBM-compatible PC), AMD64 (Hammer) si PowerPC (Apple iBook si Powerbook, G4 si G5).

Ubuntu include peste 16.000 pachete software, dar cele necesare pentru instalarea de baza necesita mai putin de un CD. Ubuntu incepe cu kernel-ul Linux versiunea 2.6 si Gnome 2.16, si acopera orice aplicatie standard desktop incepand de la un procesor word si pana la aplicatii pentru calcul tabelar sau aplicatii pentru accesarea Internet-ului, software pentru server web, email, limbaje de programare si utilitare precum si cateva jocuri.

Pentru mai multe detalii vizitati: https://help.ubuntu.com/ubuntu/desktopguide...out-ubuntu.html

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.