Jump to content

problema legata de pornirea Pc-ului


Recommended Posts

Salut 

Daca gresesc ca postez in aceasta categorie, scuzati-ma, sincer nici eu nu stiu care este cauza problemei pentru a putea posta alta categorie.

Dupa cum spune si titlul, PC-ul nu se mai deschide. O serie de probleme care au avut loc in ultimele doua zile au dus la asta, totusi. Am sa fac o descriere a PC-ului si apoi a problemelor care au avut loc.

Am acest computer de aproximativ 6 luni, a venit de la o cunostinta cu componente cam vechi. Acum o luna am imbunatatit acest computer, am achizitionat un procesor de generatie noua, i5 6402P, memorie ram ddr3 8GB de la kingston, placa de baza Gigabyte H110M-S2H, toate compatibile, si am zis sa iau si un SSD de la kingston de 120GB pentru a pune doar windowsul pe el. A fost un fresh install de windoes 7 ultimate upgraded la windows 10. Nu am luat un hard disk nou, am ramas cu acesta, care, este destul de vechi, are o capacitate de doar 250 GB si varsta s-ar putea sa fie o problema la acesta. A mers totul foarte bine pana acum doua zile, cand umblam in mod normal pe el si mi se blocheaza browserul cu 'not responding'. Deschid skype sa scriu un mesaj, cand sa il trimit, se blocheaza si acesta. Incerc sa deschid orice program mai am in background si observ ca bara de windwos este inca activa dar nu raspunde la nimic. Decid sa ii dau restart si primul lucru pe care il vad este eroarea de windows 10 "Your windows ran into a problem and needs to restart." urmat de eroarea "UNNMOUNTABLE_VOLUME_ERROR". (am citit ca este eroare legata de hard disk). Isi face restartul, se deschide, totul arata ok pana incerc sa deschid un program, iar se blocheaza tot. Am repetat acest proces de trei ori, iar a treia oara dupa eroarea de windows a urmat automatic repair urmat de diagnosticarea PC-ului care de asemenea urmat de repairing disk errors care nu a stat mai mult de 5 minute si s-a redeschis. A fost mai bine dupa acel repair, cel putin nu se mai blocau probramele, in schimb se incarcau putin mai greu si blocaje de cateva secunde doar. A mers decent pana ieri, cand fara vreo avertizare se blocheaza tot windowsul complet si imi apare eroarea "your PC ran into a problem and needs to restart" urmat de eroarea "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR"(care dupa cum zice internetul, este o eroare venita din partea procesorului care a fortat o inchidere a sistemului). Tot cam de trei ori se intampla si acest ciclu de blocaj-restart iar a treia oara a intrat iar in automatic repair, diagnosticare si repairing disk errors care dureaza de mai bine de 12-13 ore. Ieri inainte de aceste erori am facut full system scan si nu am gasit vreun virus. Am facut si un hard scan iar in log am gasit niste erori care nu s-au reparat in urma scanarii.

Cauza problemei, din cate am citit, poate fi de la 3 lucruri: hard diskul prea vechi care a ajuns la o varsta, windowsul, cu care nu am avut probleme pe alte computere si nici pe acest PC pana acum sau SSD-ul pe care am pus windowsul. Hard diskul in acest moment este doar storage device, pe el am pus doar programele iar SSD-ul care este partitia C are doar windowsul pe el. Poate fi de vina SSD-ul? windowsul incearca sa repare ceva deci face boot. Oare hardul si-a incheiat activitatea si nu mai raspunde iar windowsul incearca sa il repare, hardul fiind o componenta al acestuia? Ca un self repair? Sau poate chiar windows-ul e de vina iar hardul inca are mai are de trait?

Inainte sa iau singur concluziile is sa ma trezesc ca iau un hard nou degeaba, poate putem sa ii dam de cap problemei si sa vedem dupa ce decizie trebuie luata. Daca cineva ar putea sa ma ajute cu aceasta problema, as fi tare recunoscator.

Edited by Dumitrescu Bogdan
Link to comment
Share on other sites

cum sa iti zic...seria skylake...nu sporta ddr3,ca au voltaj mare,ci doar ddr3l sau ddr4,daca il mai pornesti cu ala risti sa iti arzi procesorul

deci puneti in primu rand ddr3l sau ddr4 ca memorie ram cu procesoru ala

fa si un update de bios

vezi ce temperaturi ai in idle/load

ca tot ai si ssd si hdd,scoate hdd si bagati windows pe ssd si vezi daca mai face asa,daca da,probabil ssd e problema

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, MetadataX said:

nu,serios,chiar schimba memoria cu ddr3l sau ddr4 nu suporta ddr3 si ti se va arde la un moment dat

Stai linistit , pana sa i se degradeze controlerul din procesor , procesorul lui va fi cum e prima generatie acum 

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.