Svetinela Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 Am o problema de doua zile la laptop. Nu ma pot conecta la wirelessul de acasa, desi gaseste reteaua, dar la oricare alta retea ma pot conecta. La wirelessul de acasa ma pot conecta cu orice alt dispozitiv , doar cu laptopul nu pot. Am instalat windowsuri, drivere la placa wireless, am resetat routerul , am dus laptopul la service, placa wireless e ok, merge perfect. Pana acum doua zile mi-a mers pe reteaua de acasa. Ce as mai putea face?!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+robotboy Posted October 21, 2016 Report Share Posted October 21, 2016 Primesti vreo eroare? Ce laptop ai? Incearca din setarile routerului sa te joci cu standardele B/G/N, poate laptop-ul tau nu le suporta pe toate. Quote Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova? Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 Altcineva ? Am si eu aceasi problema si ma confrunt cu ea de 2 zile. E un pc fix cu o antena wireless , gaseste reteaua , ma conectez la ea insa nu am acces la internet. Pe alte dispozitive,precum tableta sau telefon merge brici. Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted January 22, 2017 Moderators Report Share Posted January 22, 2017 Cel mai probabil a ramas reteaua salvata in cache. Incearca sa dai 'forget' ca sa te conectezi din nou la retea ca si cum ar fi prima oara. De cele mai multe ori functioneaza. Daca nu, intra pe router si rezerva un IP in DHCP, strict pt PC (Adica Ip-ul pe care il ai pe pc trebuie rezervat strict pentru PC), iar apoi ar trebui sa functioneze fara probleme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Meh, se pare ca momentan,am rezolvat. Nu era de la cache. Ci de la asta...nici nu stiu cum sa explic. Infine, alea doua erau pe automatic, si cand am adaugat eu ip-urile alea ( asa am vazut intr-un tut. ) a functionat. Dar ce trebuie sa fac ca sa nu mai fie nevoie de alea ? Gen, daca se conecteaza maica-mea cu laptopul si nu ii merge fara ip-urile alea setate n-are habar ce trebuie sa faca. Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted January 22, 2017 Moderators Report Share Posted January 22, 2017 Acum ceva timp, daca nu aveai router, da, trebuia sa pui ip-urile alea. (sunt ip-uri standard de retele, dhcp, peer to peer, router, etc., ip-uri interne, ca sa nu faci confuzie cu ce iti da providerul). Dar daca ai router, in principiu, nu trebuie sa pui acele ip-uri la placa de retea, pentru ca routerul iti face IP management. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Pai, daca e asa cum zici tu, de ce cand le pun pe automat nu imi mai merge ? Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted January 22, 2017 Moderators Report Share Posted January 22, 2017 Pai asta trebuie sa descoperi. In primul rand verifica serverul DHCP pe care il are routerul, intra pe el si vezi cum e configurat. Cate IP-uri da, ce tip de IP intern da. Cate device-uri ai.. si-asa mai departe. Conectat prin router la PC, poti sa iti clonezi mac address-ul placii de retea si sa ii rezervi un IP, pentru pc-ul tau. Mereu va trebui sa iti ia IP-=ul ala indiferent ce setare are (fiind setat in pc-ul tau ca Obtain automatically). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Căpșunelu Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 On 1/22/2017 at 8:45 PM, Alexandru C. said: Pai, daca e asa cum zici tu, de ce cand le pun pe automat nu imi mai merge ? Pai poti suna la firma de unde ai netu, adica la suport tehnic trebuie sa ai un numar oarecare, le spui sa-ti reseteze tot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted January 24, 2017 Moderators Report Share Posted January 24, 2017 Providerul de internet, nu e call center pentru probleme cu PC-ul, cel mai probabil iti vor spune ca problema ta e de la router, dupa cateva verificari de rutina. Cel mai simplu e sa iti verifici singur problemele si sa rezolvi ce poti tu din PC / Router, dupa care daca tot nu merge, poti merge la providerul de net. Multa lume face confuzia asta. Daca RDS sau mai stiu eu cine iti dau internet, nu inseamna ca iti ofera user support. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Căpșunelu Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 15 hours ago, Dan O. said: Providerul de internet, nu e call center pentru probleme cu PC-ul, cel mai probabil iti vor spune ca problema ta e de la router, dupa cateva verificari de rutina. Cel mai simplu e sa iti verifici singur problemele si sa rezolvi ce poti tu din PC / Router, dupa care daca tot nu merge, poti merge la providerul de net. Multa lume face confuzia asta. Daca RDS sau mai stiu eu cine iti dau internet, nu inseamna ca iti ofera user support. Păi la noi in MD dumnealor ne ofera si suport cu PC-u, căci la noi muți nu cunosc nimic. Scuze nu știam că în RO nu e așa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Aici nu stiu daca ofera suport,si nici nu vreau sa aflu pentru ca italieni sunt 0 la informatica,bine,si eu, dar decat sa sunt la astia si sa stau o luna fara internet deloc,mai bine vad eu cum rezolv. Oricum, @Dan O. ma pun saptamana asta sa gadil putin router-ul, o sa revin cu un reply daca am rezolvat sau nu,multumesc de raspuns Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted January 25, 2017 Moderators Report Share Posted January 25, 2017 Fa niste screenshots de la DHCP Server de pe router. N-ar trebui sa desconspiri nimic privat Sa inteleg daca e de acolo problema sau nu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 15 minutes ago, Dan O. said: Fa niste screenshots de la DHCP Server de pe router. N-ar trebui sa desconspiri nimic privat Sa inteleg daca e de acolo problema sau nu. Asta ? Nu puteam sa-l traduc in romana, iarta-ma. Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted January 25, 2017 Moderators Report Share Posted January 25, 2017 Da. Nu-i nimic, inteleg ce trebuie. Am impresia ca asta e doar meniul de status, nu si in care ai setarile si unde poti face modificari. Ok bun. Acum tot la DHCP, ar trebui sa mai ai 2 submeniuri. Cel mai des au denumirile "DHCP Client List" si "Adresses Reservation". Depinde de la router la router. La addresses reservation trebuie sa alegi un IP, cel care il ai acum pus manual adica 192.168.1.13, adaugi MAC address-ul PC-ului tau, selectezi "Enabled" si salvezi. MAC-ul il poti lua de mai sus de la DHCP Client List, pentru ca deja esti conectat la router si te vede in lista. Sau dintr-un CMD prompt scrii: ipconfig /all sau mai simplu scrii doar getmac. Dupa care daca schimbi pe Obtain automatic IP address, unde ai modificat tu mai sus, ar trebui sa iti ia fix acelasi IP cu aceleasi setari pe care le-ai pus tu initial. Iti dai seama ca daca ai avea 100 de calculatoare in retea, te-ar apuca Pastele pana ai seta IP fix la fiecare calculator. Asa, cu server DHCP da cate un IP fiecareui device care se conecteaza. (poti incerca si cu wi-fi-ul sa vezi ca se conecteaza telefonul in retea si ii va da un IP similar din plaja selectata de DHCP server (in cazul tau de la 192.168.1.2 pana la 192.168.1.253). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Am gasit doar Addres Reservation. Iti trimit screenshot-ul in pm. Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted January 25, 2017 Moderators Report Share Posted January 25, 2017 Ok, deci cu alte cuvinte nu esti singur pe router ? Se mai conecteaza si altii ? Alege un IP care nu e in lista aia, adauga-l cum ti-am zis eu si ar trebui sa mearga. Probabil era conflict intre IP-ul pe care incerca sa ti-l rezerve tie, si unul care deja era in lista... Configuratia cam e de vina, daca cineva si-a rezervat un IP din plaja DHCP-ului. Aia e gresit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 1 minute ago, Dan O. said: Ok, deci cu alte cuvinte nu esti singur pe router ? Se mai conecteaza si altii ? Alege un IP care nu e in lista aia, adauga-l cum ti-am zis eu si ar trebui sa mearga. Probabil era conflict intre IP-ul pe care incerca sa ti-l rezerve tie, si unul care deja era in lista... Configuratia cam e de vina, daca cineva si-a rezervat un IP din plaja DHCP-ului. Aia e gresit. Am multe dispozitive in casa, gen 2 tablete / 4-5 telefoane si etc... Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted January 25, 2017 Moderators Report Share Posted January 25, 2017 Din nou, cauta un IP din plaja DHCP-ului, care nu e deja rezervat, si fa-i rezervare pentru PC-ul tau (pe baza MAC-ului). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Am dat getmac, insa mac-ul meu nu apare printre cele din lista aia. Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted January 25, 2017 Moderators Report Share Posted January 25, 2017 Pai tocmai. Pentru ca PC-ul tau nu are un IP rezervat. Tocmai de-aia ai avut probleme, si a trebuit sa pui un IP fix la placa de retea. Trebuie sa adaugi la lista aia, MAC-ul pc-ului tau si IP-ul preferential. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 @Dan O. De ce naiba dacă activez dhcp din router și în setările plăcii de rețea pun să ia ip-urile automat nu îmi funcționează internetul ? Dacă las dezactivat dhcp și pun eu ip-urile însă, merge... Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted March 3, 2017 Moderators Report Share Posted March 3, 2017 Pai depinde ce interval de IP-uri are DHCP-ul. Compara asta cu ce IP-uri ai deja rezervate pe router. Eu ti-as recomanda sa stergi toate rezervarile alea pe care le-am vazut mai sus. Activezi DHCP cu o plaja de 100 de IP-uri (192.168.1.30 --> 192.168.1.130). Si apoi dai forget pe fiecare device, si il reconectezi.(la wifi, cele statice, trebuie doar sa le reconectezi si vor merge). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandru C. Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Bun, am activat dhcp-ul, am pus o rază de ip-uri de la 2 până la 102 și am dat save. Am pus la setările plăcii de rețea să ia ip-urile automat, m-am deconectat de la rețea, i-am dat roget, m-am conectat iarăși și ghici ce ? Nu merge, îmi apare că sunt conectat însă apare și semnu exclamării galben. Quote a lot of bla bla bla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted March 3, 2017 Moderators Report Share Posted March 3, 2017 Mai ai rezervari facute pe router? Daca da, compara cu ce IP ti-a dat tie. Deschide cmd si scrie: ipconfig /all Rezultatul il compari cu IP-urile rezervate de pe router. Intelege, e un conflict intre IP-urile care sunt rezervate si IP-ul pe care ti-l da tie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts