Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bun deci problema mea in principal este ca procesor se incalzeste la maxim( undeva la 120de grade) apoi se stinge.
Relativ m-am gandit ca pasta de pe procesor trebuie schimbata, ei bine nu era de la aceasta.
Am observat ca daca intru intr-un joc(gen league of legends) sau video si pun calitatea la 720p+ procesorul meu se ridica normal de la 1.1000 V la 1.3500, iar cand acesta ajunge la 1.3500 temperatura incepe sa creasca.
De tinut cont ca primesc si o eroare rare ori pe ecran despre o eroare la socket pe care o sa o pun in comentarii sau o sa editez cand am sa-i fac print, chiar as vrea sa vad de unde este aceasta problema si cum o pot rezolva. Asa ca daca ma puteti ajuta, va rog mult pm me sau lasati in sectiunea de comentarii <3 

• Moderators
Posted

Despre ce CPU e vorba, da-ne niste detalii despre configuratia PC-ului, de cand il ai.. cine ti-a schimbat pasta?

Ai facut overclock cumva ? Ai modificat setari de voltaj din bios sau chestii de genul sau e totul default ?

Pasta termoconductoare veche, de pe procesor, trebuie curatata bine inainte sa aplici alta, ca altfel nu ai rezolvat nimic. Si ma refer aici cu spirt, sau chiar solutie de-aia chimica, decapant, decarpant, nu mai stiu exact cum ii zice (am un deja-vu cred ca am mai mentionat asta undeva, tot pe forum).

Ventilatorul functioneaza? Adica, stii ca peste procesor, se pune cooler-ul, care e format din radiator + ventilator de racire. Daca pui mana pe radiator in timp ce merge, e rece ? sau arde ? Daca arde inseamna ca nu isi face treaba cum trebuie ventilatorul. Posibil sa ai niste probleme cu placa de baza, la nivel electric. Poti sa o duci la un service sa iti verifice daca nu cumva e problema electrica.

PS: nu explodeaza. Se inchide, pentru ca placa de baza ii spune sa se inchida automat cand ajunge la o temperatura.

Posted

A fost o gluma cu explozia. Coolerul merge relativ bine dar isi pierde din viteza uneori, posibil sa fie o problema din partea placii de baza.
Toate setariile din BIOS sunt default din cate tin minte, problema asta a aparut aiurea in urma cu 2 saptamani. Bine inainte statea mereu 1.3500 V dar i-am dat comanda "power saver" din control panel.
Processorul este AMD AThlon(tm) 64 x2 dual core 5200+ 2.7 GHz

P.S: am uitat sa mentionez ca radiatorul arde daca temperatura trece de 60 de grade.

Aparent problema este deoarece coolerul se invarte foarte incet, un mic sfat despre cum sa-l repar sau daca trebuie sa cumpar altul ?

• Moderators
Posted

S-ar putea sa nu aiba nimic ventilatorul ci sa nu dea bine curent din placa de baza.

Poti sa incerci alt coler cu totul (iar trebuie schimbata pasta termoconductoare), dar asta nu iti garanteaza ca nu o sa mai ai problema. S=ar putea sa fie o insuficienta de curent datorata unei probleme de placa de baza. Sau cum sa zic, poate nu suporta sursa.. ai altceva ce consuma mult ? Video ? alte ventilatoare ?

• Moderators
Posted

Nu mosule, in PC. Care sunt consumatorii cei mai mari si ce sursa si placa video ai ?

Dar, ce sa zic, incearca si fara acel calorifer electric. Poate cauza schimbari de tensiune.

Posted

Am incercat fara, aceeasi rezultat.
Inainte noaptea il mai trageam din priza ptc ma trezeam si imi era prea lene sa-l inchid normal. Poate asta a cauzat o problema la placa de baza.
Pana acum nu a avut astfel de probleme 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.