Jump to content

HDD poate îngreuna pornirea calculatorului?


Artanis

Recommended Posts

Salutări! A mai păţit cineva să-i pornească greu calculatorul din cauza unui HDD?

Am un hard disk Western Digital Blue de 160GB de laptop care îl foloseam ca stocare în PC. Iniţial, el a rulat pe un notebook Lenovo S10e vreo 3-4 ani, după care l-am mutat pe consolă PS3, după care am trecut la SSD pe consolă şi l-am mutat în calculator... :)) Problema stă în felul următor: după ce l-am adăugat în PC, a mers totul perfect în jur de 2-3 săptămâni, după care a început totul să pice dintr-o dată. HDD principal, tot un Western Digital Blue de 250GB începe să dea din ce în ce mai multe erori (nu cred că are 2 ani de când l-am cumpărat), Windowsul de pe el porneşte Disk Check singur din cauză că bootează foarte greu (de fiecare dată găseşte tot felul de fişiere "orphaned" şi sectoare logice rele), şi acum am trecut pe un HDD care îl deţin din 2006, tot Western Digital de 80GB cu Windows XP şi BIOSul are nevoie de vreo 30 de secunde să-l recunoască când e conectat. După ce l-am scos pe cel de 160 GB, nu mai are absolut nici o problemă. Sistemul de operare nu se mai blochează (nici măcar mousul nu mai răspundea în unele ocazii), totul merge ca pe roate. 

Dacă a trecut cineva printr-o situaţie asemănătoare, ştiţi cauza? E posibil să-mi fi stricat HDD de 250GB din cauza asta?

 

EDIT: Am încercat să bootez de pe HDD de 250GB, nu dă nici un semn de viaţă, chit că e recunoscut în BIOS. Plus că scoate tot felul de sunete nespecifice, dă să pornească şi se opreşte imediat.

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Cu siguranta are ceva bad-uri pe el. Iar probabil windowsul a fost instalat fix pe acele bad-uri. asta poate sa explice de ce facea disk check la restart sau cand pornea.

Poti sa-i faci un test cu Hiren's Boot CD. Exista un tool cu care ii scaneaza fiecare sector, si cu putin noroc ti le repara. Dar daca gaseste multe.. or sa reapara. E cam nasol in situatia asta, ca se repara doar temporar.

Si Da. Poate un HDD sa incetineasca foarte tare performantele unui PC. Solutia e sa iei un SSD mic pentru windows si sa-l folosesti ca si stocare. Dar si asa, o  sa simti cand copiezi de/pe el sau cand incerci sa rulezi un joc sau un program.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.