Jump to content

Recommended Posts

Posted

In ultima perioada intalnesc de multicele ori termenul de "false positive" mai ales cand e vorba de antivirusi/firewall. Am incercat sa ma informez putin asupra ce inseamna mai exact acest lucru, insa nu stiu daca am inteles foarte bine. E vorba de detectia gresita a software-ului antivirus? Detecteaza ca un anumit fisier sau grup de fisiere ar fi virusi sau ca un anumit site este periculos desi in realitate acestea sunt sigure? Am inteles bine?
Multumesc!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

În statistici, falsul pozitiv este rezultatul unui test care conduce incorect la respingerea ipotezei pe care a fost efectuată. (https://it.wikipedia.org/wiki/Falso_positivo)

De pe un forum italian am găsit un răspuns mai puțin tehnic:

Il FALSO POSITIVO è quando un antivirus rileva un virus, minaccia, che NON è tale.

traducere:

FALSE-POSITIVE este atunci când antivirusul detectează un virus, o amenințare, care nu este un virus sau amenințare!

Sursă: http://forum.pctrio.com/sicurezza-pc/20342-falsi-positivi.html -- tradus de mine.

4 hours ago, Sn!k3rs said:

se refera ca antivirus ar putea fie ca ai un virus cv de genu

Ori dai un răspuns concret ca să se ințeleagă, ori nu dai și nu te bagi aiurea-n seamă doar ca să faci PH aiurea.

Posted
8 hours ago, robotboy said:

E vorba de detectia gresita a software-ului antivirus? Detecteaza ca un anumit fisier sau grup de fisiere ar fi virusi sau ca un anumit site este periculos desi in realitate acestea sunt sigure?

Da. Conceptul de false positive mai apare si in cazul filtrelor SPAM de email, de pilda, cand un email este catalogat ca fiind SPAM dar de fapt acesta nu este.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.