Jump to content

Rezolvare problema contrast Fall Creators Update - Nvidia

gaby

Recommended Posts

Fall Creators Update este numele celui mai proaspat update pentru Windows 10 ce a inceput a fi disponibil din 17 octombrie 2017, gradual. L-am primit si eu natural (fara a grabi instalarea) pe PC-ul principal, in data de 4 decembrie 2017. Descarcat, instalat, aparent totul bine si frumos, dar de fapt nu. Contrastul/luminozitatea ecranului au fost schimbate, desi absolut toate setarile in acest sens au ramas nemodificate, totul (wallpaper-ul, iconitele, scrisul, etc.) fiind acum mult mai inchis.

Am reinstalat driver-ul placii video, am calibrat culorile din Windows, aceeasi poveste, pana cand am descoperit ca daca modific din Nvidia Control Panel setarea "Choose how color is set." din "Other applications control color settings" in "Use Nvidia Settings", contrastul revenea la normal, asa cum era inainte de update. Totusi, dupa un restart sau dupa inchiderea si redeschiderea PC-ului, culorile erau afisate din nou inchise, desi setarea "Use Nvidia Settings" ramanea bifara, insa trebuia sa bifez "Other applications control color settings" apoi "Use Nvidia Settings" pentru a reveni contrastul la normal.

Ui3MpMY.png

M-am pus pe sapat pe Internet dupa problema, si din cate am citit, problema apare exclusiv pentru detinatorii de placi video de la Nvidia. Parea sa fie ceva problema cu driver-ul care nu se intelegea prea bine cu noul update. Ar trebui ca problema sa se rezolve intr-un viitor update al driver-ului sau al Windows-ului, dar pana atunci, puteti sa rezolvati problema folosind urmatoarea metoda:

• Start -> tastati Task Scheduler;
  • Navigati catre \Microsoft\Windows\WindowsColorSystem;
  • Dati click dreapta pe Calibration Loader si selectati Properties;
  • Accesati tab-ul Triggers si ar trebui sa vedeti: "At Log on" si "On connection to user session";
  • Dezactivati-le pe amandoua, dand click pe fiecare in parte, apasand butonul Edit din partea stanga jos si apoi debifand casuta "Enabled" din partea de jos a ferestrei proaspat deschise.

P.S: In NVIDIA Control Panel, lasati setarile pe default sau asa cum erau setate inainte, nu este nevoie sa setati "Use Nvidia Settings".

Problema rezolvata!

• Like 1
  • Thanks 2

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Am aceeasi problema pe un desktop cu procesor grafic integrat (intel). Nu stiu ce i-as putea face sa-i readuc contrastul la nivelul care era inainte de update. Setarile din driver nu prea ajuta: daca modific ceva, apare ok pe desktop dar in aplicatii 3D se vede totul supra luminat si supra saturat.