Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Salut.

Sunt clasa a XII -a profil stiinte ale naturii si as vrea sa urmez informatica si as avea cateva intrebari:

1. E greu de recuperat materia din liceu de la profilul de mate-info?

2.As face fata daca as intra in Brasov / Cluj la o facultate de informatica ? ( La Cluj am vazut ca se da admitere din matematica si mi-ar fi mai usor, iar la Brasov cred ca intru sigur deoarece conteaza media de la bac si de la matematica )

Ps: M-am apucat sa lucrez si am decis sa dau bacul la informatica ( mi se pare mult mai usor decat la celelalte si as putea sa iau 9 - 10, dar materia nu e la fel.. Materia de SN se opreste pe la vectori/matrice.. )

Ce sfaturi ati putea sa imi dati? 

// Edit : Aici este programa de bac Informatica 2018 daca vreti sa comparati cele 2 profile in raport cu ce se da la bac : click

Edited by Razvan250
  • Like 1

• gaby changed the title to Recuperare materie pentru facultatea de informatica?
Posted (edited)
2 hours ago, gaby said:

Salut, daca nu ai nicio idee despre materie, dupa parerea mea, o sa iti fie destul de greu. Daca totusi te atrage materia si te ocupi de ea, ar trebui sa reusesti.

Ideea e ca la mine in familie am destui care lucreaza in IT si mi-au sugerat si mie.. Pe clasa a 5-a pana in  a 8-a am fost foarte pasionat in primu rand de editare video, iar apoi am trecut la grafica / web design (ps, illustrator, html, css , js, putin php)... Am vazut ca multe chestii din javascript de exemplu se aseamana cu C++.. iar in vreo 2-3 zile am reusit sa invat in mare parte cam tot cred ( am stat aprox 7- 9 ore /zi programand ).. La bac la nivel de stiinte ale naturii ma descurc, in sensul ca as putea sa iau un 9-10.. dar la materia de mate-info am dubii pentru ca nu cunosc asa bine materia si imi lipsesc cateva notiuni.

Partea care m-a demoralizat a fost urmatoarea: Am vrut sa iau meditatii de la un profesor foarte bun din judet si m-a refuzat pentru ca a zis ca nu pot sa devin programator de pe acest profil si ca ar fi bine sa ma duc pe medicina sau ceva in care sa aiba legatura cu biologia/chimia. Dupa muuulte insistari  mi-a recomandat un profesor cu care am inceput sa fac meditatii si totul e ok, insa o mare parte din lucrurile pe care le fac acolo le stiu deja..

Poate ca e si vina mea ca vreau sa fac totul intr-un timp foarte scurt, dar ideea ca am pierdut 4 ani de liceu fara sa fac nici macar o ora de informatica ca lumea ma termina.. Ma gandesc la asta de cand am inceput liceul.. Sunt ani pe care nu ii mai pot recupera niciodata

Nu stiu in ce directie sa ma duc... Am fost hotarat inca de mic ca vreau sa aleg IT dar ai mei au luat decizia sa intru la o clasa de filologie ca sa scap de mateamatica ( m-am mutat dupa 1 an, insa pe stiinte ale naturii pt ca mi s-a parut ca e un intre filo si mate-info)

Nu m-am mutat pe mate-info pentru ca toti mi-au spus ca e greu si ca nu o sa fac fata la matematica si la informatica  si  ca o sa regret (Ps: in simularea din a 11-a am reusit sa iau 8.6.. anu asta sper la un 9.25+, nu am probleme cu matematica)..

Ce ar trebui sa fac? Imi pun intrebarea asta de cand am intrat in liceu... 

Edited by Razvan250
  • 3 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.