Jump to content

Diferenta dintre Samsung Galaxy A8 si Galaxy S8?

gaby

Recommended Posts

Pe la jumatatea acestei luni, Samsung a lansat Galaxy A8 2018, terminal ce se vinde in momentul de fata la un pret de aproximativ 2300 lei. Telefonul este conceput sa concureze cu Samsung Galaxy S8, care are momentan un pret ce variaza intre 2600 si 3000 de lei; la fel cum a fost conceput si Samsung Galaxy A5 2017 sa concureze cu S7. Dar oare merita sa economisim 300 de lei si sa achizitionat A8 2018 in detrimentul lui S8? Haideti sa vedem:

kSbLGIU.png

Samsung Galaxy A8 2018:
Ecran Super: AMOLED de 5.6 inch cu o rezolutie de 2220x1080 pixeli, aspect 18.5:9, 441 ppi, protejat cu sticla Corning Gorilla Glass certificare IP68;
Procesor: Exynos 7885 Octa (4xARM Cortex-A73 la 2.2 GHz si 4xARM Cortex-A53 la 1.6 GHz);
Memorie: 4GB RAM si 32GB spatiu de stocare + card microSD de pana la 256GB;
GPU: Mali-G71;
Conectivitate: 4G cu viteze de pana la 600 Mbps in download si 75 Mbps in upload, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-FI direct, hotspot bluetooth 5.0, jack de 3.5mm, radio FM, USB Type-c, NFC, cititor de amprenta, A-GPS, GLONASS si BDS;
Camera foto si video: 16MP cu f/1.7, detectie de faza pentru autofocus, LED flash, filmeaza la 1080p cu 30 fps, camera frontala de tip dual cu 16 + 8MP si f/1.9, filmeaza la 1080p;
Baterie: 3000 mAh;
Greutate: 172 grame;
Dimensiuni: 149.2 x 70.6 x 8.4.

Samsung Galaxy S8:
Ecran: Super AMOLED de 5.8 inch capabil de o rezolutie 2960x1440 pixeli, aspect 18.5:9, 570 ppi, protejat cu sticla Corning Gorilla Glass 5, 3D Touch, raport display/corp de 83.6%
Procesor: Exynos 8895 Octa cu 4 x Exynos M2 la 2.3 Ghz si 4 x ARM Cortex-A53 la 1.7 Ghz;
Memorie: 4GB RAM, 64GB spatiu de stocare + microSD de pana la 256 GB;
GPU: Mali-G71 MP20
Conectivitate: 4G cu viteze de pana la 1024 Mbps in download si 150 Mbps in upload, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, hotspot, bluetooth 5.0, USB type C, jack de 3.5 mm, AGPS, GLONASS, VDS si GALILEO, NFC, cititor de amprenta, scanner pentru iris, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac;
Camera foto si video: 12 MP cu f/1.7, detectie de faza autofocus, OIS, LED Flash, dimensiune a pixelului de 1.4 microni, filmeaza la 2160p cu 30 fps, la 1080p cu 60 fps, camera frontala de 8MP cu f/1.7, autofocus, filmeaza la 1440p cu 30 fps;
Baterie: 3000 mAh;
Greutate: 155 grame;
Dimensiuni: 148.9 x 68.1 x 8 mm.

Comparand rapid specificatiile celor doua terminale, observam ca diferenta de 300 de lei pe care am da-o pe S8 ne-ar aduce in plus urmatoarele:

• rezolutie mai mare a ecranului: 2960x1440 vs 2220x1080;
  • spatiu de stocare mai mare: 64GB vs 32GB;
  • conectivitate mai buna: viteza de download/upload mai mare, scanner de iris, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac;
  • filmare la rezolutie 4K;
  • stabilizare optica de imagine (OIS);
  • greutate si grosime cu valori mai bune;
  • Like 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Nu, are ecranul drept. Ii lipsesc de asemenea functiile ecranului lateral, sau senzorul haptic de sub butonul home, dar astea am considerat ca sunt "fineturi" (e si normal sa nu aibe toate functiile gamei S, pana la urma e un telefon mid-range).

Cum pot sustine forumul?
--------------------

• 2 weeks later...

Singura diferenta este ca a8 are raportul 18:9 ceea ce s8  nu are, insa nu stiu daca a8 va dispune de ecran curbat... Pe langa acest aspect S8 edge mai filmeaza si 4k. Partea de selfie pe mine ma lasa rece deci chiar nu imi pasa daca are 1, 2 sau 3 camere in fata smartphone-ul.

Singura diferenta este ca a8 are raportul 18:9 ceea ce s7 edge nu are, insa nu stiu daca a8 va dispune de ecran curbat... Pe langa acest aspect S7 edge mai filmeaza si 4k. Partea de selfie pe mine ma lasa rece deci chiar nu imi pasa daca are 1, 2 sau 3 camere in fata smartphone-ul.

Singura diferenta este ca a8 are raportul 18:9 ceea ce s8 edge nu are, insa nu stiu daca a8 va dispune de ecran curbat... Pe langa acest aspect S8 edge mai filmeaza si 4k. Partea de selfie pe mine ma lasa rece deci chiar nu imi pasa daca are 1, 2 sau 3 camere in fata smartphone-ul.

În primul rând, nu există "S8 EDGE"; doar S8 si S8+.

În al doilea rând, toate-s o apă și un pământ. E o doar un moft să ai doua camere frontale, doua pe spate, ecran curbat etc etc. Așa e cand cazi pradă consumerismului: vrei să ai telefon ultimul răcnet, dar nici macar nu te foloșesti de tot ce are de oferit. Când deschizi camera frontală, nicidecum nu-ți trece prin minte să umbli prin setări să vezi ce beneficii ai că e dual camera. Eu încă folosesc un Note 4 din 2014 care face față cu brio la orice task, nici nu mai zic ce bestie de cameră are pe el și ce poate face.

Nu luați postarea prea personal, dar de aș fii în locul vostru aș încerca să fiu mai cu picioarele pe pâmănt decât să aștept ultimul model de la nush ce producător. Ne tâmpim pe zi ce trece. 

Ba iti iau postarea foarte personala. @Artanis

Adica o sa ma plictisesc de tot ce are in plus dupa 2 saptamani si o sa-l folosesc cum as putea folosi si un telefon de 400 lei !?

Bai baiatule, stai sa-ti explic ceva, tu n-ai idee ce e cool, n-o sa fi niciodata cool si n-o sa ai niciodata parte de emotia de a-ti face credit bancar sa iei ultimul telefon, n-o sa stii niciodata cum e sa ai telefon mai scump decat masina ta, nu vei avea niciodata bucuria de al scapa pe jos cand dai o ***a trista in baie si a vedea ca nu mai merge si cei de la service sa-ti zica de placa de baza care costa 3600 lei. Care bani de unde sa-i iei? ca inca platesti ratele la el asa ca dupa il iei, ilcureti si-l pui pe OLX ca "telefon S8+ NOU STARE FAORTE BUNA!!! -ps vine descarcat ca am pierdut incarcatorul"

Nici nu vreau sa ma cert cu tine, uni oameni nu au inteligenta necesara sa inteleaga.

• Haha 1

23 hours ago, Magda said:

Singura diferenta este ca a8 are raportul 18:9 ceea ce s8  nu are

Despre ce vorbesti? Atat A8 2018 cat si S8 au acelasi aspect: 18.5:9

23 hours ago, Magda said:

insa nu stiu daca a8 va dispune de ecran curbat

Scrie clar mai sus ca nu are ecran curbat, si iti pot garanta asta.

16 hours ago, VladOcs said:

A8, cand nu-ti permiti s8

Asta e si ideea, doar ca nu la 2300 de lei.

• Like 1

Cum pot sustine forumul?
--------------------

• 3 months later...

Dupa parerea mea S8  nu e mai presus de A8 , bateria e  la fel , la A8 pretul este exagerat . Sunt mici diferente de performanta , camera etc .. Io am comandat la 1600 de lei . Eu zic ca nu iti trebuie nu stiu ce performante pe telefon   jocuri nu sunt nu stiu ce pe magazin PLay , Iar poze cred ca e destul de bun pentru poze   cu familia , prietenii etc . Pentru internet la fel e foarte bun. Nici s8 nu merita  3000 de lei  dintr-un punct de vedere deja  exista s9  si s8 o sa scada foarte mult la pret... Cam asta e parerea mea A8 e ok  la 1600 de lei .  Cum am zis mai sus nu merita 2300 lei dar la 1600 de lei e ok pretul.

Edited by Nicu2018