Jump to content

Script acordare puncte pentru diferite task-uri?

Recommended Posts

Posted

Buna tuturor am si eu o mica problema daca ma puteti ajuta.

Am un website pe acest website vizitatori se pot inregistra / conecta  totul facut de la 0 acum am nevoie de ajutorul vostru doresc sa realizez un script prin care sa fac un sistem de puncte adica utilizatorul x trebuie sa faca un task ( exemplu sa acceseze un link) si sa primeasca 1 punct si tot asa am cautat si nu prea am avut rezultate daca ma poate ajuta cineva cu cateva informati sau un cod sura ceva. Multumesc anticipat

- Mă tem că intr-o zi tehnologia va întrece umanitatea iar lumea va avea o generație de idioți !

Albert Einstein

:(

Posted

scuze greseala mea  am scris mesajul  in graba....

Deci sa incepem detin un website prin care ofer utilizatorilor (inregistrati la mine pe site) Steam CD-KEY, Skinuri CS-GO etc. si doresc sa fac un sistem de puncte adica utilizatorul X (care este inregistrat pe site) sa faca anumite taskuri spre exemplu sa acceseze un anumit link si prin accesarea acelui link sa primeasca un anumit numar de puncte, mai exact un magazin online cu puncte doar ca punctele sa le primeasca fiecare facand clickuri pe anumite linkuri. un exemplu mai concret spre sa nu fie reclama (addmefast) dai like pe facebook si primesti anumite puncte si cu acele puncte poti primi si tu like-uri

- Mă tem că intr-o zi tehnologia va întrece umanitatea iar lumea va avea o generație de idioți !

Albert Einstein

• Moderators
Posted

Hmm, poţi crea în baza de date un set de task-uri :

8mq06ue.png

Gen să zicem că vrei să adaugi task-urile cu ID 1, 2, 3 şi punctajele corespunzătoare 10, 20, 50

Tabela taskuri va fi ceva de genul:

id_task | punctaj
--------+--------
      1 | 10
      2 | 20
      3 | 50

Dacă membrul cu id-ul 132 va efectua sarcinile de la task-ul 1 de exemplu, se va adăuga o nouă înregistrare în tabela MembriTaskuri: perechea (132, 1) pentru câmpurile (id_membru, id_task). Deoarece perechea de chei anterioară e cheie primară, nu sunt permise dublurile (nu pot apărea duplicate: fiecare membru poate executa fiecare task o singură dată).

Ca sa vezi evidenta cu punctajele membrilor:

SELECT Membri.id_membru, SUM(Taskuri.punctaj) AS 'Punctaj'
FROM Membri 
	INNER JOIN MembriTaskuri ON MembriTaskuri.id_membru = Membri.id_membru
	INNER JOIN Taskuri ON MembriTaskuri.id_task = Taskuri.id_task
GROUP BY Membri.id_membru

sau al unui membru oarecare:

SELECT SUM(Taskuri.punctaj) AS 'Punctaj'
FROM Taskuri INNER JOIN MembriTaskuri ON MembriTaskuri.id_task = Taskuri.id_task
WHERE MembriTaskuri.id_membru = @id_membru

(L-am rulat in microsoft sql server. N-am mai lucrat cu mysql de ceva vreme.)

Pentru simplitate în calcularea punctajului l-ai putea adăuga ca şi câmp în tabela membri (iniţial 0, aduni valorile corespunzătoare, verificând înainte datele din tabela MembriTaskuri).

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Exact de astas aveam nevoie multumesc mult rezolvat.

Albert Einstein

• gaby changed the title to Script acordare puncte pentru diferite task-uri?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.