Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am in plan achizitionarea acestui SSD (Kingston A400 120GB SATA-III 2.5 inch). Problema este ca am o placa de baza MSI H61M-P31/W8 (MS-7788) cu cateva porturi SATA-II. Doar SATA-II. Atat. Zero porturi SATA-III. Pot conecta SSD-ul prin acest cablu pe placa de baza sau imi trebuie cabluri speciale? Performanta banuiesc ca o va afecta, insa va exista o diferenta considerabila intre SSD-ul asta si un Hard de 7200 sau ar trebui sa astept pana la o placa de baza pe SATA-III?

Posted

Performanta va fi de 10 ori mai buna comparativ cu un HDD de orice viteza. La SSD ai nevoie de acelasi cablu care il folosesti si la HDD.

SSD-ul nu va functiona la capacitate maxima, dar se merita, oricum.

Posted
18 hours ago, Artanis said:

Performanta va fi de 10 ori mai buna comparativ cu un HDD de orice viteza. La SSD ai nevoie de acelais cablu care il folosesti si la HDD.

SSD-ul nu va functiona la capacitate maxima, dar se merita, oricum.

Nu voi inlocui hdd-ul si nu stiu ce cablu foloseste (nu e pc facut de mine si nu stau sa vad ce cablu are pentru ca nu ma pricep). Cablul dat mai sus (sata 3) va merge pe port de sata 2?

Posted

Da,va merge chiar daca tu ai doar Sata II pe placa de baza.
Viteza va fi limitata la maxim 300MB/s,dar nu e o probleme asa mare,la un SSD conteaza mult mai mult timpul de acces,infinit mai mic decat cel al unui HDD.

Posted

Va functiona cu acel cablu. Legat de cabluri SATA, nu exista cablu SATA II sau SATA III, e acelasi pentru toate. SSD-ul va functiona la limita placii de baza, in cazul de fata. Doar ca si sursa trebuie sa aiba alimentare SATA- poza 1 (daca e veche sau ieftina, posibil sa aiba alimentare molex - poza 2)

1 - sataindex.jpg      2 - 220px-Molex_female_connector.jpg

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.