Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, un prieten a cumparat un telefon mobil pentru parintii lui dintr-un magazin fizic, iar dupa o saptamana s-a intors inapoi in magazin dorind sa faca retur pe motiv ca parintii lui nu se prea impaca cu dispozitivul. Cei din magazin i-au spus ca nu poate fi returnat, chiar daca telefonul nu prezenta urme de utilizare, pentru ca nu au politica de retur decat pe online, conform legislatiei in vigoare, aceasta fiind de 14 zile. Prietenul a inceput sa aduca in discutie OPC-ul, ca nu este posibil asa ceva, ca legea spune ca are dreptul la retur 30 de zile, etc.

Mi-a povestit mie, si apoi am inceput sa ne contrazicem, drept pentru care am deschis acest topic in incercarea de a obtine o a treia parere. Nu ca as tine parte respectivului magazin, insa si eu stiu tot de 14 zile drept de retur daca comanda este facuta online. Asta cu 30 de zile e indusa intr-o oarecare masura de eMag, dar nu toate magazinele practica aceeeasi politica.

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Dreptul de retur pe 30 de zile se aplica doar celor ce vand in domeniul online. Fiecare magazin isi face propria politica de retur. Nu este specificat nicaieri din punct de vedere legal ca ai o anumita perioada de timp sa returnezi produsele. OPC-ul nu are ce face doar ca prietenului tau nu-i place respectivul telefon.

De exemplu, Carrefour Hypermarket ofera doar 48 de ore perioada de a te razgandi. Emag, Altex ofera 30 de zile, tocmai din cauza ca ei fac si livrari.

• Like 1
Posted

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014, articolul 9, orice client (persoana fizica!) al unui magazin online are drept de retur de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului.

Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14.

Magazinele au obligatia de a pune la dispozitia clientilor formularul de returnare, altfel perioada de returnare a produsului poate creste la 12 luni.

Da, eMag ofera posibilitatea clientilor indiferent daca sunt persoane fizice sau jurudice sa returneze produsele in 30 de zile, dar asta este alegerea lor (strategie pentru atragerea clientilor), nu o obligatie legala.

• Thanks 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Deci pentru a beneficia de cele 14 zile, trebuie ca produsul sa fie comandat online cu livrare prin curier sau se poate ridica si de catre client produsul din magazin/showroom?

Totodata,produsul trebuie sa fie returnat in ambalajul original intact si cu toate accesoriile incluse?

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted
33 minutes ago, robotboy said:

Deci pentru a beneficia de cele 14 zile, trebuie ca produsul sa fie comandat online cu livrare prin curier sau se poate ridica si de catre client produsul din magazin/showroom?

Produsul poate fi ridicat si personal, important este sa se dea comanda online (contract incheiat la distanta).

33 minutes ago, robotboy said:

Totodata,produsul trebuie sa fie returnat in ambalajul original intact si cu toate accesoriile incluse?

In principiu da. Totusi, legislatia nu obliga consumatorul sa returneze produsul in ambalaj intact.

Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru consumator în a-şi exercita dreptul de retragere. - articolul 14, aliniatul 3.

Magazinul poate cere o suma de bani pentru a face din nou produsul vandabil, dar aceasta nu poate fi mare.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.