Jump to content

Cum Lucreaza Motoarele De Cautare?


gaby

Recommended Posts

Te-ai intrebat vreodata care este modul de functionare al motoarelor de cautare?

Uite si raspunsul mai jos :)

Primul lucru de baza care trebuie sa-l inveti despre SEO este ca motoarele de cautare nu sunt oameni. Desi acest lucru poate fi evident pentru fiecare, diferentele intre cum vad oamenii si cum vad motoarele de cautare paginile web sunt destul de mici. Spre deosebire de oameni motoarele de cautare sunt conduse de text. Cu toate ca tehnologia avanseaza rapid, motoarele de cautare sunt inca departe de inteligenta de care ar avea nevoie pentru a putea simti frumusetea unui design, sau pentru a se bucura de sunetele si de miscarile dintr-un film. In schimb, motoarele de cautare navigheaza pe internet, uitandu-se la detaliile unui site (mai cu seama la text-ul din site) pentru a-si face o idee despre ce este vorba in site. Acest rezumat nu este precis, pentru ca, dupa cum vom vedea, motoarele de cautare executa cateva activitati in ordine pentru a intoarce rezultatul cautarii - vizitarea, indexarea, procesarea, calcularea relevantei, afisarea rezultatelor.

Prima data motoarele de cautare viziteaza pagina pentru a vedea ce se afla pe ea. Aceasta etapa este realizata de un spider sau un crawler ( Googlebot, cum este cazul pentru Google). Spiderii urmaresc link-urile de la o pagina la alta si indexeaza tot ce gasesc in drumul lor. Avand in minte numarul de pagini existente pe Web (peste 20 miliarde), spider-ul poate vizita zilnic un site pentru a vedea daca a aparut o pagina noua, sau daca o pagina existenta a fost modificata. Cateodata crawler-ii nu viziteaza site-ul tau o luna sau doua, deci in acest timp eforturile tale din punct de vedere SEO nu vor fi rasplatite. Dar nu ai ce sa faci in privinta asta, asa ca linisteste-te.

Ce poti face ca sa poti verifica ce vede un spider in site-ul tau? Cum am mentionat deja, crawler-ii nu sunt oameni, si deci ei nu pot vedea imagini, animatii flash, javascript, frame-uri, pagini si directoare protejate prin parola, deci daca ai multe astfel de lucruri pe site, ai face bine sa rulezi un Spider Simulator pentru a vedea daca aceste ??€?

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.