Vasile_7835 Posted October 23, 2018 Report Posted October 23, 2018 Salut ma ajuta cineva cu niste probleme ? 5. Să se citească de la tastatură un șir de numere încheiat cu numărul 0 și să se calculeze suma lor. 6. Se citeşte un număr natural n. Să se determine cea mai mare cifră a unui număr natural n. De exemplu, cea mai mare cifră a lui 38582 este 8. 7. Scrieţi un algoritm care citeşte un număr natural n şi afişează mesajul „DA” dacă cifrele lui n sunt în ordine strict crescătoare (de la stânga la dreapta) sau mesajul „NU” în caz contrar. De exemplu, pentru n = 2467 se va afişa „DA”, iar pentru n = 2396 se va afişa „NU”.
Moderators Courage Posted October 23, 2018 Moderators Report Posted October 23, 2018 Tu ce ai incercat sa faci?
Moderators Courage Posted October 24, 2018 Moderators Report Posted October 24, 2018 Posteaza codul. 1
Vasile_7835 Posted October 26, 2018 Author Report Posted October 26, 2018 #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main() { int i,n,pare,impare; printf("Introduceti numarul \n"); scanf("%d",&n); for (i=0;i<n;i++){ if((i%2) !=0) {continue; pare++; printf("Sunt %d numere pare ",pare); } else printf("Sunt %d numere impare",impare); } return 0; } Exercitiul 5 l-am facut , asta e exercitiul 6 , spune-mi te rog ce am gresit ...numai nu-mi intre in cap instructiunea while ,for ..daca ai putea sa-mi expilici putin .. incerca sa te cobori la nivelul meu ..
+Stefan Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 #include <iostream> using namespace std; int main() { int n, maxi; cout<<"N = "; cin>>n; //Initializam maxi cu ultima cifra (consideram ultima cifra ca fiind cea mai mare) maxi=n%10; //Eliminam ultima cifra n/=10; //Cat timp n mai are cifre while(n){ //Daca ultima cifra este mai mare decat maxi, maxi devine n%10 if(n%10 > maxi) maxi=n%10; //Eliminam ultima cifra n/=10; } cout<<"Cifra maxima este "<<maxi; return 0; } Daca vrei sa inveti c++ iti recomand pbinfo, infoarena sau varena. Ai atat exercitii pe care sa le rezolvi dupa care primesti un anumit punctaj pentru cat de corect si eficient este programul dar ai si parte de teorie si algoritmi
Moderators Courage Posted October 27, 2018 Moderators Report Posted October 27, 2018 Spoiler 13 hours ago, Vasile_7835 said: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main() { int i,n,pare,impare; printf("Introduceti numarul \n"); scanf("%d",&n); for (i=0;i<n;i++){ if((i%2) !=0) {continue; pare++; printf("Sunt %d numere pare ",pare); } else printf("Sunt %d numere impare",impare); } return 0; } Exercitiul 5 l-am facut , asta e exercitiul 6 , spune-mi te rog ce am gresit ...numai nu-mi intre in cap instructiunea while ,for ..daca ai putea sa-mi expilici putin .. incerca sa te cobori la nivelul meu .. Tu trebuie sa determini cea mai mare cifra a numarului n citit. Mie imi pare ca o tentativa de a afisa cate numere pare si cate numere impare sunt de la 0 la n - 1. acel continue trece la urmatoarea iteratie din for, nu executa ce ai mai departe in corpul de la if.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now