Jump to content

Firefox 4.0


gaby

Recommended Posts

Firefox 3.1 va apare pana la sfarsitul acestui an, iar Firefox 4.0 este programat pentru sfarsitul lui 2009.

Mozilla se afla pe ultima suta de metri cu noul sau browser Firefox 3.0, programat pentru lansare in luna iunie, iar acest lucru este dovedit si de faptul ca deja vorbeste despre planurile de viitor.

Mike Schroepfer, vicepresedintele Mozilla pentru tehnologie, a publicat un draft al planului pentru Firefox dincolo de versiunea 3.0 si de platforma acesteia, Mozilla 1.9.

Astfel, Mozilla intentioneaza ca pana la sfarsitul acestui an sa lanseze deja un update pentru Firefox 3.0, numit Firefox 3.1, care sa includa functionalitatile care nu au fost gata pentru lansarea din iunie.

Este vorba, conform cu Schroepfer, de suport pentru tagul <video> asa cum este acesta definit de specificatiile HTML 5, suport pentru cross-site XMLHttpRequest (XHR), un API ce va permite realizarea unor aplicatii web mai puternice si o modalitate mai simpla de a implementa mashup-uri, si combinarea location bar-ului cu search bar-ul intr-un mod intuitiv. De asemenea, Firefox 3.1 va include imbunatatiri de performanta si o mai buna integrare cu sistemul.

Firefox 3.1 va fi lansat pana la sfarsitul acestui an, la doar 6 luni de la Firefox 3.0, ceea ce ar reprezenta cel mai rapid update din istoria browserului de la Mozilla. Odata cu acesta se va incheia si suportul pentru Firefox 2.0.

Tot pana la sfarsitul acestui an, foarte probabil simultan cu Firefox 3.1, Mozilla vrea sa lanseze prima versiune de Firefox Mobile (Fennec) pentru telefoane si device-uri mobile.

Iar dupa Firefox 3.1 se pregateste Firefox 4.0, despre functionalitatile caruia am mai vorbit, si care este programat undeva spre sfarsitul lui 2009. Acesta va include noua platforma Mozilla2, la care se lucreaza deja de peste 8 luni, si care va prezenta ??€?

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.