Jump to content

Microsoft Nu Renunta La Antivirusul Din Vista


gaby

Recommended Posts

In ciuda presiunilor antitrust si a reclamatiilor provenind de la competitori, Microsoft ofera Windows Vista fara a renunta la caracteristicile de securitate incorporate in noul sistem de operare.

Activitatea Microsoft a fost in repetate randuri analizata de autoritatile de reglementare a concurentei, de data aceasta fiind vorba de companii ca Symantec, care a trimis reprezentanti la Bruxelles pentru a-si exprima ingrijorarea in privinta caracteristicilor de securitate ale noului sistem de operare, si McAfee, care a publicat diverse anunturi in Financial Times pe aceeasi tema.

Bill Gates a acuzat partenerii de securitate Microsoft, deveniti concurenti, ca au incercat sa "castreze" Windows Vista, a anuntat Wall Street Journal. Totusi, Bill Gates a declarat ca toate tehnologiile inovatoare create pentru Windows Vista, inclusiv cele privind securitatea si imbunatatirea performantelor, au fost incluse in variantele finale livrate catre companii si utilizatorii privati. "Nici o reglementare antitrust nu prevede eliminarea masurilor de securitate din Windows Vista".

windowsdefendermaredv3.jpg

Redmond ofera Windows Defender, rodul achizitiei GIANT Company Software Inc din 2004, care este inclus in Windows Vista sau poate fi descarcat gratuit facand click aici.

Alte imbunatatiri de securitate includ BitLocker Drive Encryption si tehnologia anti-phishing din Internet Explorer 7. Cea mai mare parte a nemultumirilor companiilor de securitate se refereau la Kernel Patch Protection, care a fost proiectat pentru a asigura protectia impotriva aplicatiilor rootkit si a fost inclus in versiunea 64bit a noului sistem de operare. Aplicatia a debutat odata cu versiunile 64bit ale Windows XP si Windows Server 2003, dar mai multi furnizori de solutii de securitate au obiectat ca aceasta caracteristica facea dificila implementarea propriilor tehnologii anti-malware si de detectie a intruziunilor.

Companii de securitate ca Symantec si McAfee au acuzat Microsoft ca abuzeaza de pozitia sa dominanta pe piata pentru a impiedica dezvoltarea aplicatiilor de securitate ale competitorilor, in timp ce alti producatori, cum ar fi Kaspersky sau Sophos, au declarat ca nu au intampinat nici un fel de dificultati.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.