Jump to content

Abit Nf7-s Review


gaby

Recommended Posts

NF7-S este livrata in cutia obisnuita, desi placile de baza Abit destinate segmentului superior de piata sunt livrate intr-un pachet special. In interior este inclusa placa, un cablu serial ATA, o placuta ATX, un adaptor de la IDE la serial ATA, o placuta USB, o placuta IEEE1394, un cablu IDE, unul pentru floppy, o discheta cu driverele Serial ATA, un CD cu drivere si manualul. Placa testata este versiunea V1.00. Manualul este scris in stilul Abit si descrie destul de bine procesul de instalare si de configurare.

Abit NF7-S are un design bazat pe 5 PCI/1 AGP/3 DDR. Intre slotul AGP si primul slot PCI exista mult spatiu liber si de aceea Abit a ales aceasta locatie pentru conectorii IEEE1394. Pentru a putea oferi suportul pentru firewire placa foloseste un transceiver /arbiter Realtek RTL8801B.

In ceea ce priveste caracteristicile, placa ofera cateva dispozitive interesante. Pe NF7-S sunt disponibile sase porturi USB, un controller audio cu sase canale (RealTek ALC650), serial ATA, ATA133, LAN, etc.

Layout-ul este putin diferit de design-ul placilor bazate pe chipset-urile VIA. Northbridge-ul este aliniat la 45 de grade fata de marginea placii. Datorita controller-ului de memorie de 128 biti exista multe conexiuni de la Northbridge-ul nForce2 la sloturile de memorie. Abit a ales aceasta pozitie pentru nForce2 in vederea minimizarii lungimii conexiunilor. Langa sloturile de memorie exista o multime de condensatori si rezistente care mentin semnalul in limitele acceptate. Regulatorul de tensiune al procesorului nu este asezat prea inspirat pentru ca din cauza lui pozitia conectorilor ATX nu este buna. Datorita design-ului placii regulatorul este pozitionat foarte aproape de procesor. Din pacate conectorii ATX sunt asezati prea departe de sursa, ingreunand rutarea cablurilor. Abit a inclus si un conector de 12V, dar nu trebuie folosit neaparat.

In jurul socket-ului exista spatiu suficient pentru coolerele medii, dar instalarea unui cooler in carcasele turn medii se poate dovedi o sarcina destul de dificila. Socket-ul este asezat foarte aproape de sursa si din acest motiv nu veti putea manevra coolerul prea usor. Placa nu are cele patru gauri pentru instalarea coolerului si nu cred ca overclockerii vor aprecia acest lucru.

Majoritatea porturilor I/O interne sunt asezate in partea frontala a placii, in pozitia obisnuita. Desi multi producatori de placi de baza aseaza conectorii USB in fata sloturilor PCI, departe de marginile placii, cred ca pozitionarea acestora intre sloturi este mai inspirata. Conectorul pentru interfata floppy este asezat langa cel de-al treilea slot DDR, ceea ce face imposibila instalarea unui CDROM in tava inferioara dintr-o carcasa turn medie. Abit NF7-S este una dintre placile care au probleme cu introducerea modulelor in DIMM-uri atunci cand exista o placa video lunga in slotul AGP. Sa speram ca nu va trebui sa umblati foarte des la memorie!

boardgz9.jpg

Un aspect interesant al NF7-S RAID este suportul pentru Serial ATA. Toate placile de baza testate pana acum foloseau convertoare finale care asigurau interfata de la ATA133 la Serial ATA. NF7-S este diferita pentru ca foloseste Silicon Image SIL3112A, un controler Serial ATA normal.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.