Jump to content

Cum stiu daca cardul microSD suporta 4K?

robotboy

Recommended Posts

Salut, ma intereseaza sa cumpar un card microSD care sa suporte neaparat filmare in 4K. Ceea ce nu stiu este cum imi pot da seama daca cardul suporta formatul 4K sau nu? La ce trebuie sa ma uit?
Am vazut ca unele magazine au filtru "Suport 4K - Da/Nu", dar daca nu au filtrul acesta sau daca vreau sa-l iau dintr-un magazin fizic?
Banuiesc ca e ceva legat de viteza de scriere/citire insa as vrea mai multe lamuriri.

Multumesc!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Pe langa clasele de viteza clasice ale unui card microSD (Class 2, 4, 6, 10) au mai aparut alte doua clase: UHS Speed Class 1 (avand ca simbol: U1) si UHS Speed Class 3 (avand ca simbol U3). U1 are un minim de viteza de citire (cea de scriere fiind mai mica) de 10MB/s iar U2 30MB/s dar pot ajunge la viteze de 312 MB/s.

De obicei cardurile care suporta filmari 4K au viteze de scriere cuprinse intre 60MB/s si 90MB/s sau mai mare. UHS U1 suporta de obicei filmari Full HD (rezolutie 1080p or 1920 x 1080 pixeli) in timp ce UHS U3 accepta filmari Ultra HD 4K (3840x2160 pixeli).

⚠️ Un amanunt important in ceea ce priveste cardurile UHS este faptul ca acestea au un extra rand de pini, drept pentru care dispozitivul pentru care doresti sa-l cumperi trebuie sa aiba neaparat posibilitatea de a-l citi, altfel viteza minima va fi data doar de clasa (2, 4, 6, 10), iar cheltuiala nu va fi justificata.

microSD_UHS.png

• Thanks 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 2 weeks later...