Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut! Vreau și eu sa schimb procesorul, soketul pe care îl am este LGA1156 din ce am cautat, nu exista procesoare mai performante pe accest socket, exista o soluție sa pot pune alt procesor fără sa schimb placa de baza și dacă aveți idee de procesoare mai performante pentru accest socket. Va mulțumesc tare mult. 

Posted

In primul rand, spune-ne care iti este placa de baza pe care doresti sa inlocuiesti procesorul. E unitate desktop, e laptop?

Pe socket 1156 gasesti si procesoare i5, i7. Dar trebuie sa fii atent la microarhitectura - daca e FCLGA sau LGA (oarecum sunt aceleasi, dar nu cred sa fie inter-compatibile de fiecare data - posibil sa difere codurile procesoarelor).

CPU Family Frequency The fastest CPU(s)
Celeron Dual-Core 2.27 GHz Celeron G1101
Core i3 2.93 GHz - 3.33 GHz Core i3-560
Core i5 2.4 GHz - 3.6 GHz Core i5-680 (2 cores)
Core i5-760 (4 cores)
Core i7 2.53 GHz - 3.06 GHz Core i7-880
Pentium Dual-Core 2.8 GHz - 2.93 GHz Pentium G6960
Xeon 3400 series 1.86 GHz - 3.06 GHz Xeon X3480

Xeon se pune doar pe servere, deci pt un utilizator de rand sare din discutie.

Posted

Este un desktop, Intel dq57tm este Plaza de baza procesorul este un i3 550, nu este bun pentru jocuri, ca video am un gtx 1050, 16 GB ram, doar cs go și lol îmi duce, gta 5 maxim 37 fps... Multumesc

Posted

Incearca sa cauti i5 760, sau i7 880. Sunt quad core si ar trebui sa vezi rezultate mai bune in jocuri.

Cred ca pe OLX gasesti destule.

De asemeni, sa te asiguri ca memoriile RAM sunt toate asemanatoare, aceeasi viteza, aceeasi latenta (CL) si acelasi voltaj.

Posted

Ram știu ca nu sunt la fel, cel puțin 8 gb, 8 sunt identici 4x2 iar 4x2 sunt total diferiti, poate fi asta una din cauzele pentru care se mișcă greu? 

Posted

Daca mi-ai putea spune mai multe detalii despre producatorul fiecarei placute, poate. Am impresia ca Aida64 iti poate da seriile fiecarei placute RAM in parte. Sau daca te descurci mai bine sa cauti in BIOS, ar fi asta o treaba.

Trebuie sa fie toate la fel, de un singur fel. Daca amesteci viteze, latente si voltaje, vor functiona toate dupa cea mai slaba din amestec, dar nici prea sanatos nu e pentru sistem.

Si legat de "miscatul greu", vechimea e de vina. In teorie, placa de baza a ta suporta viteze RAM de maxim 1333 Mhz, dar doar prin overclock. Standard, ele iti merg la 1066 Mhz. In 2020 e super slab, abia ce am facut si eu un upgrade de componente recent la un DDR4 2400 Mhz si diferenta se simte aproape instant.

O problema asemanatoare am ridicat si eu aici, dar pe o configuratie LGA 775 

• Like 1
  • gaby changed the title to Recomandare procesor soket LGA1156?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.