Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutari, sunt pe cale sa imi mai cumpar niste memorie RAM si uitandu-ma prin oferte am vazut ca unele au radiatoare si un design ceva mai impunator precum altele, desi destinate tot gaming-ului, de exemplu, nu au radiator (o sa las si 2 exemple mai jos). Asadar, am cateva nelamuriri si anume: ma ajuta la ceva radiatorul acela? E doar chestie de marketing? In afara de design, mai vine si cu vreun alt beneficiu (racire mai buna)? Este mai bine cu radiator sau fara?

RAM cu radiator: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DIMM, DDR4, 3000MHz
RAM fara radiator: G.Skill Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 1.35v

Putin ajutor 😬?
Multumesc anticipat!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Clar ca da, e mai bine cu radiator pentru ca, in teorie, ar trebui sa-i prelungeasca durata de viata cu acea racire pasiva.

Daca esti pasionat de gaming, cauta module RAM cu profil XMP. Eu folosesc acele Corsair Vengeance, dar un kit 2 x 4GB, 2400 Mhz.

Depinde si ce procesor ai, daca poate rula memoria la viteza maxima.

Posted

Practic, racirea unui circuit integrat se face prin convectie naturala (aerul cald se ridica iar aerul rece ii ia locul). Cipurile care disipa o mare putere calorica pe o suprafata mica in timp scurt: CPU, GPU, chipset etc. necesita intr-adevar un "ajutor" sub forma unui radiator sau chiar al unui cooler, care nu face altceva decat sa accelereze convectia prin intermediul unui flux de aer (tiraj fortat). Totusi, in categoria asta nu prea as baga memoriile RAM a caror putere calorica disipata este mult mai mica.

Daca nu faci overclock m-as baza pe "regula": cel mai ieftin kit disponibil cu capacitate si frecventa cat mai mare (tinand cont si de celelalte componente - placa de baza, procesor - desigur).

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.