Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutari ! M-am apucat sa lucrez la o tema acum 2-3 zile si as vrea sa va arat progresul de atunci pana acum. Tema este inca un lucru, o sa las la sfarsit un "to do list". Postez acest topic pentru diferite sugestii sau eventuale probleme pe care le gasiti :).

Header, forums, widgets & footer:

nse18lM.png

CAaLUVW.png

Category + topic view:

image.thumb.png.a2296007c0c516f61a1107c73285aa91.png

g3JcF7R.png

Profile:

jnw5qcp.png

To do list:

-> Rezolvare problema avatar size in topic view

-> Cateva ajustari design-ului din topic view

-> Cateva ajustari design-ului din profiles

-> Responsiveness

• Like 2

Posted

Nu-i rau deloc, dar nu e momentan "profi" sa zic asa, fara suparare.

Ai cateva probleme pe care o sa ti le explic mai jos:

• Bannerul nu se extinde pana in marginile site-ului, probabil ai lucrat cu o rezolutie mult mai mic, dar pe la 1500px (eu am 1920, deci aproximez) bannerul ramane pe centru si atat, in laterale ramane un background gri.
  • Aceeasi problema si in footer, doar ca aici mai grav, ramane pe centru si imaginea si borderul ala mic rosu, de aici apare un aspect ciudat.
  • Navigatia si search-ul sunt ciudate, adica pe rezolutia mea navigatia e pozitionata undeva inainte de jumatatea bannerului, iar search-ul tocmai in capatul paginii, deci e o problema la asezare.

Mai ai cateva probleme minore, dar nu se iau in calcul pe langa astea 3. Ideea e ca pari sa fii la inceput in IPS design deci nu-ti face griji, eu cand m-am apucat nici atat nu eram in stare sa fac😅, bine eu lucram si pe IPB 3 unde era mai greu sa customizezi o tema mai ales ca incepator (imi caut si eu scuze).

Totusi, ce as face eu e sa nu incep o tema cu paleta sta de culori, rosu e pretentios rau pe webdesign, daca ai fi inceput cu ceva mai usor (albastru + galben / portocaliu) ar fi fost un avantaj pentru tine.

Posted (edited)
8 minutes ago, Julianxpp said:

Nu-i rau deloc, dar nu e momentan "profi" sa zic asa, fara suparare.

Ai cateva probleme pe care o sa ti le explic mai jos:

• Bannerul nu se extinde pana in marginile site-ului, probabil ai lucrat cu o rezolutie mult mai mic, dar pe la 1500px (eu am 1920, deci aproximez) bannerul ramane pe centru si atat, in laterale ramane un background gri.
  • Aceeasi problema si in footer, doar ca aici mai grav, ramane pe centru si imaginea si borderul ala mic rosu, de aici apare un aspect ciudat.
  • Navigatia si search-ul sunt ciudate, adica pe rezolutia mea navigatia e pozitionata undeva inainte de jumatatea bannerului, iar search-ul tocmai in capatul paginii, deci e o problema la asezare.

Mai ai cateva probleme minore, dar nu se iau in calcul pe langa astea 3. Ideea e ca pari sa fii la inceput in IPS design deci nu-ti face griji, eu cand m-am apucat nici atat nu eram in stare sa fac😅, bine eu lucram si pe IPB 3 unde era mai greu sa customizezi o tema mai ales ca incepator (imi caut si eu scuze).

Totusi, ce as face eu e sa nu incep o tema cu paleta sta de culori, rosu e pretentios rau pe webdesign, daca ai fi inceput cu ceva mai usor (albastru + galben / portocaliu) ar fi fost un avantaj pentru tine.

Din pacat nu am un monitor 1920x1080 sa vad exact despre ce este vorba, dar o sa incerc sa rezolv chestiile astea prin responsivness. Am ales culoarea rosu pentru ca e preferata mea si zic ca arata mai bine fata de restul culorilor. Intr-adevar, sunt la inceput, tot ce e facut acolo e facut in 2-3 zile, am foarte mult timp liber deci o sa mai lucrez. Multumesc mult pentru parere si pentru problemele gasite <3.

EDIT: Am reusit sa customizez rezolutia prin inspect element si am identificat problemele, o sa fac cateva mici edit-uri cu ajutor @media-ului si o sa te anunt cand e gata :d

Edited by nanelu
Posted (edited)
2 hours ago, sharosky said:

Arătă decent dar părerea mea este să îți faci o schiță pe Adobe XD sau Figma (depinde ce îți pare ție ușor) și să te inspiri din dribbble sau orice alt site de portfolio.

A fost ceva spontan inceperea temei. Vreau sa ma experimentez putin in ceea ce priveste HTML si CSS tocmai de asta am inceput sa lucrez pe IPS. Vreau ca tema sa progreseze pe zi ce trece, nu vreau sa-mi ocup tot timpul liber doar pentru lucratul la aceasta pentru ca oricum la momentul de fata nu stiu daca o voi face publica sau nu.

Cateva mici update-uri:

xLPXMT0.png

-> Tema este in proportie de 80% responsive pe telefon (am schimbat mare parte din ce si cum apar pe telefon unele elemente).

-> Am facut responsive cateva elemente pentru 1920x1080, nu este inca finalizat.

-> Problemele mentionate de @Julianxpp au fost rezolvate, mai trebuie lucrat doar footer-ul si pozitionarea meniului din header.

Edited by nanelu
Posted

Vezi ca faci greseala mea :))

Incearca sa navighezi pe dribbble.com sa inveti mai multe despre UI / UX, despre design-ul site-urilor, te va ajuta foarte mult. Chiar daca esti la inceput, poti face teme mult mai bune, doar daca te uiti pe acolo + sunt si pagini pe instagram multe despre UI / UX. Daca stiam de treaba asta cand m-am apucat de site-uri, acum eram la un nivel exagerat de mare :)), dar eu am pierdut timpul facand teme din capul meu, fara nicio experienta.

• Like 1
Posted
On 3/10/2021 at 8:12 PM, Julianxpp said:

Vezi ca faci greseala mea :))

Incearca sa navighezi pe dribbble.com sa inveti mai multe despre UI / UX, despre design-ul site-urilor, te va ajuta foarte mult. Chiar daca esti la inceput, poti face teme mult mai bune, doar daca te uiti pe acolo + sunt si pagini pe instagram multe despre UI / UX. Daca stiam de treaba asta cand m-am apucat de site-uri, acum eram la un nivel exagerat de mare :)), dar eu am pierdut timpul facand teme din capul meu, fara nicio experienta.

On 3/11/2021 at 2:33 AM, sharosky said:

Ce-i drept este un plus fata de tema veche, asta parca atrage mai mult la ochi dar footerul ala nu stiu cum i-ai dat de cap.

Mai multe nu prea as avea ce sa zic, ti-a explicat Julian totul mai pe scurt.

Multumesc mult pentru opinii :).

Cateva update-uri in header si authorinfo, urmeaza sa adaug header image picker:

Spoiler

cmdSvzL.png

b4X0ZSp.png

Posted (edited)

Updates !

Poze mai jos

- Schimbata paleta de culori a temei, culoarea principala ramane orange.

- Adaugare header img changer (cu ajutorul Javascriptului) !o sa-l las asa pana imi vin idei pentru el!

- Adaugat warns in panoul de informatii din topic view.

- Schimbate cateva icon-uri.

Spoiler

yIWTMV6.png

8yqDqdI.png

@Julianxpp @sharosky

Edited by nanelu
  • Like 1
Posted

Se vede o evolutie, lucrezi draguț să zic așa.

Încearcă să lucrezi la userbar, modifică-l fă-i ceva special, asa mi se pare mana lui d0c.

La meniu ai putea sa mai faci ceva mi se pare mult prea simplu.

Imi plăcea mai mult versiunea dark... albastrul asta sincer mi se pare o alegere mai proasta.

Iți sugerez să lucrezi cu variabile:

ex : html { var(--background): #fff ; }

body{ background: var (--background);

Apoi iți e mult mai ușor să schimbi culoarea nu stai sa cauti fiecare clasă in parte.

Selectarea imaginiii headerului, nice dar m-aș juca cu butonul l-aș face să fie puțin mai ciudat față de temă.

• Like 1
Posted
9 hours ago, MOTAAAN said:

Tu esti cu simplitatea si cu separatorul dintre icon-uri cu skew :))) ( cer scuze la admin  pt phunt )

Nu sunt cu simplitatea, acolo nu vad un rost sa le dai un style, un user care intra prima data pe tema si ii pui un userbar cum face prietenul meu bun halogek se pierde, iar acel separator il faceam de pe vremea cand lucram cu @Filip Cristian la teme.

• Like 1

WWW.TECTONICPX.COM [ Professional Web Design Services ]

Posted (edited)
3 hours ago, MOTAAAN said:

Se vede o evolutie, lucrezi draguț să zic așa.

Încearcă să lucrezi la userbar, modifică-l fă-i ceva special, asa mi se pare mana lui d0c.

La meniu ai putea sa mai faci ceva mi se pare mult prea simplu.

Imi plăcea mai mult versiunea dark... albastrul asta sincer mi se pare o alegere mai proasta.

Iți sugerez să lucrezi cu variabile:

ex : html { var(--background): #fff ; }

body{ background: var (--background);

Apoi iți e mult mai ușor să schimbi culoarea nu stai sa cauti fiecare clasă in parte.

Selectarea imaginiii headerului, nice dar m-aș juca cu butonul l-aș face să fie puțin mai ciudat față de temă.

Am zis sa dau putina culoare temei cu un albastru mai inchis. Separatorul din userbar nu l am lasat cel default pentru ca mi se parea prea non profi.

Cat despre header img changer am zis ca l voi lasa asa pana imi vin idei de ce as putea face 

Momentan tema este la inceput, este departe de a fi finalizata. Multumesc pentru sfaturi 😁

Edited by nanelu
Posted (edited)
7 minutes ago, Julianxpp said:

Multumesc mult pt sfaturi, o sa le urmez. Footer ul l am lasat asa pentru ca nu am mai avut timp aseara. Ma gandesc sa fac logoul comunitatii mai mic si totodata sa scap de background ul si box shadow ul acela, cat despre about us si link uri a fost o incercare si ele vor fi modificate. Cat despre paleta de culori, am incercat sa gasesc o culoare putin mai deschisa decat negrul posibil pe parcurs sa o mai editez o data. Apreciez enorm de mult ca ma ajuti sa mi dezvolt ochiul la nivel de web design ❤

Edited by nanelu
  • Like 1
Posted
Just now, -coLd- said:

arata destul de bine , dar cum a zis si motan . parca destul de simplist userbar-ul 

Momentan l am adaugat intr-un wrapper si am scos social icons de acolo. Vreau sa fac totul treptat, trebuie sa mi impart timpul in mai multe locuri, mersi de parere 😁

Posted
43 minutes ago, nanelu said:

Momentan l am adaugat intr-un wrapper si am scos social icons de acolo. Vreau sa fac totul treptat, trebuie sa mi impart timpul in mai multe locuri, mersi de parere 😁

ma bucur ca iei totul  treptat ! foarte bine , nu te grabi ! 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.