Jump to content

Ce inseamna ANC la casti?


Recommended Posts

Salutari, ma intereseaza si pe mine sa aflu cateva clarificari in ceea ce priveste ANC (active noise cancelling) la casti. Am incercat sa ma documentez inainte de a deschide topicul, astfel am inteles ca:

 • ANC este o metoda de a exclude sunetul de fundal nedorit prin crearea unui al doilea sunet, calculat precis de catre un circuit electric avansat, pentru a-l anula pe primul;
 • un microfon din casti preia sunetul, iar circuitul calculeaza inversarea sunetului, apoi o trimite catre difuzoare iar in momentul in care ambele sunete ajung la urechea ascultatorului, acestea se anuleaza reciproc.

Am niste casti Huawei Free Buds 3 despre care am citit ca ar avea noise cancelling insa atunci cand l-am incercat se auzea parca o mica bazalaia in ele, ce-i drept le-am folosit in casa unde se auzea doar televizorul pe fundal. Cand am dezactivat anularea zgomotului ambiental, bazaitul a disparut si se auzeau mai clar.

Ma intereseaza sa stiu daca in afara de ce am scris mai sus, ANC mai inseamna/face si altceva, si daca chiar merita cumparate niste casti care sa incorporeze aceasta tehnologie sau e de fapt doar marketing.
Multumesc!

Va invit sa vizitati categoria: Cheat Codes a forumului, precum si: Cerinte de Sistem.

Link to comment
Share on other sites

Eu folosesc niste casti Hellberg Xstream LD (a nu se considera reclama ūü§£), au acel filtru de anulare a zgomotului activ - pe buton - care cand il activezi, efectiv nu auzi nimic, doar ce canta in casti. Daca il dezactivez, se dezactiveaza acel filtru si castile au microfon separat pentru amplificarea zgomotului de fundal, sa auzi ce spune interlocutorul fara a le da jos.

Marketing este doar cand nu ai control asupra functiei de anulare zgomot, castile anuland in mare parte zgomotul ambiental intr-un mod pasiv - cat de mult acopera urechea, cat de mult material phono-absorbant au membranele urechilor, sau cat de mult acopera urechea etc.

 • Like 1

¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬† ūüéģ ¬† ¬†¬† :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fiecare sunet are o vibratie specifica ce poate fi inversata, iar daca cele doua sunete inversate si diferite (faza si anti-faza) se intalnesc, atunci se anuleaza/se elimina reciproc, rezultand liniste.
Tehnologia ANC nu elimina toate sunetele de pe fundal, ci doar pe cele pe care le-ar percepe ca pe sunet nedorit. De obicei, acestea sunt sunete joase ce au amplitudinea si lungimea de unda constante, precum sunetele de motoare, zgomotele traficului din indepartare etc.

 • Thanks 1

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By +robotboy
   Salutari,
   Vad in multe titluri si descrieri de casti wireless expresia "true wireless", ca de exepmlu Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2S. Ce vor sa zica mai exact prin true wireless, exista si false wireless ?
   P.S: Nu sunt troll, chiar vorbesc serios.
   Multumesc anticipat!
    
  • By Adriannnnn
   Salut, am achizionat zilele astea niste casti steelseries 9h fnatic edition si nu aud nimic in ele  Am instalat si steelseries.com/engine si am facut p-acolo niste setari, la fel, fara rezultate, ma puteti ajuta?
  • By +robotboy
   Salut, am o problema cu in iPhone 5. Nu se aude niciun sunet, ca si cum at fi dat pe silentios, iar cand folosesc butonul lateral responsabil de modul sunet/silentios, imi este afisata pictograma cu difuzorul si volumul tonului de apel, dar in loc sa scrie Suna scrie Sonerie - Casti. Desigur, iPhone-ul nu are conectate niciun fel de casti. Exista vreo setare in acest sens? Ma poate ajuta cineva sa rezolv aceasta problema sau trebuie dus intr-un service?


   Multumesc!
  • By binLaden
   Vreau sa imi cumpar casti pc ,gaming.  Am ales 2 care imi plac ff mult...   Dar care sa aleg?
   1.  http://www.pcgarage.ro/casti-gaming/genius/hs-g500v/
   2. http://www.emag.ro/casti-cu-microfon-canyon-negru-argintiu-cnr-hs10/pd/EPBG3BBBM/?ref=hp_rec_1
       Mersi foarte mult!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.