Jump to content

Recommended Posts

Posted

Misiunea Apollo 13 este in pericol. Datorita conditiilor extreme din spatiu unul din cei doi acumulatori a cedat. Avand numai un acumulator functional nava nu va mai avea energia necesara si pentru drumul de intoarcere. Fiind membru al echipajului ati determinat ca pentru un consum de maxim 13A, acumulatorul va permite functionarea si pentru un drum de intoarcere. Pentru aceasta trebuie sa alegeti modulele electronice care raman in functiune. Modulele electronice sunt evaluate in functie de consumul de curent cat si din punct de vedere al importantei pentru voiaj. Importanta este data pe o scara de la 1 la 10 unde 1 reprezinta foarte putin important si 10 reprezinta foarte important. Determinati modulele electronice care raman in functiune pentru un curent de maxim 13A, maximizand scorul total de importanta.

Calculator de bord; importanta 8; consum 3

Bec cabina; importanta 2; consum 1

Incalzire scaune; importanta 2; consum 5

Accelerometru; importanta 7; consum 2

Sistem oxigen; importanta 10; consum 4

Dezumidifcator; importanta 4; consum 3

Giroscop; importanta 9; consum 3

Control orientare; importanta 8; consum 4

Sistem navigatie; importanta 6; consum 2

Stie cineva algoritmul de rezolvare?

Daca ti-am fost de ajutor la acest topic apeasa pe FhiZsPe.png

• Moderators
Posted

Pare o problema care se rezolva cu metoda Greedy.

Practic, sortezi acele componente descrescator dupa valoarea importantei (primele sa fie cele mai importante), apoi le iterezi si vezi daca acumulatorul iti permite sa alegi sa functioneze acel modul electronic.

De exemplu, primul element din lista din cate vad ar fi Sistem oxigen, importanta 10 (cea mai mare), consum 4. Mai ai 13A disponibili, asta consuma 4, deci il alegi, si mai ramai cu 9A.

Urmatorul din lista ar fi Giroscop, importanta 9, consum 3. Cum aveai 9A disponibili, poti sa il alegi, si mai ramai cu 6A disponibili.

Urmatorul din lista ar fi Control orientare, importanta 8, consum 4. Il alegi, ramai cu 2A disponibili.

Urmatorul din lista ar fi Accelerometru, importanta 7, consum 2. Cum mai aveai doar 2A disponibili, il alegi si pe asta, si se termina algoritmul.

• Like 1
Posted

Vei avea un array multidimensional  in care vei adauga toate astea dupa care va trebui sa le cauti cu o bucla "for" pe cele importante

Vei avea un array multidimensional  in care vei adauga toate astea dupa care va trebui sa le cauti cu o bucla "for" pe cele importante, ar fi ceva gen:

modul [

importanta = 10,

consum = 4

];

Tu vei lua fiecare modul si il vei verifica sa aibe cea mai mare importanta, defineste o variabila cu consumul maxim (13) si scazi din ea mereu ce ai adaugat ca fiind important

Filme: Click.

• gaby changed the title to Problema misunea Apollo13
Posted

Tot tu dai problema aici si tot tu nu stii care sunt modulele? 🤦‍♂️

Determinati modulele electronice care raman in functiune pentru un curent de maxim 13A, maximizand scorul total de importanta.

Posted (edited)

Nu știu ce limbaj îți cere această problemă, dar eu l-am făcut în c++, mai gândește tu puțin sistemul de alegere a obiectelor că pe mine mă doare capul deja 😅😅 nici nu știu c++ 😂

Este o idee de rezolvare, nu te rezuma doar la asta 🤷‍♂️

BoUnaali_Screenshot_20210519_092444_com.

Edited by LuciaNNN.
  • Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.