Jump to content

Cerinte de sistem Windows 11

gaby

Recommended Posts

Windows 11 este cel mai proaspat sistem de operare marca Microsoft, lansat oficial pe 5 octombrie 2021. Daca doriti sa il instalati pe curat sau sa faceti upgrade, computer-ul din dotare trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte de sistem minime:

Procesor: 1 Gigahertz (GHz) sau mai rapid, cu doua sau mai multe nuclee pe un procesor 64-bit compatibil sau pe un System on a Chip (SoC) - Intel Gen 11, Intel Gen 10, Intel Gen 9, Intel Gen 8, Intel Xeon Ice Lake-SP, Intel Xeon Cooper Lake-SP, Intel Xeon Cascade Lake-SP, Intel Xeon Skylake-SP, AMD Ryzen 5000, AMD Ryzen 4000, AMD Ryzen 3000, AMD Ryzen 2000, AMD Ryzen Threadripper Pro 3000, AMD Ryzen Threadripper 3000, AMD Ryzen Threadripper 2000, AMD EPYC Gen 2;
Memorie RAM: 4 Gigabytes (GB);
Spatiu de stocare SSD sau HDD: 64 GB sau o unitate de stocare mai mare;
Firmware sistem: UEFI, capabil de Secure Boot;
TPM: Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0;
Placa video: Compatibila cu DirectX 12 sau mai nou, cu driver WDDM 2.0;
Ecran: High definition (720p), cu o diagonala de cel puțin 9 inci si 8 biti per canal de culoare.

Suplimentar, editia Windows 11 Home necesita si o conexiune de internet activa, precum si un cont Microsoft, pentru a putea finaliza instalarea.

Totodata, cea mai rapida si facila metoda pentru a obtine un raspuns concret la intrebarea "Pot sa fac upgrade la Windows 11?" este folosirea aplicatiei oferita de Microsoft: PC Health Check. Aceasta va analiza componentele calculatorului si va va spune exact daca intruniti cerintele de sistem.

PCHealthCheck.png

P.S: Utilizatorii ce detin o licenta valida de Windows 10 pot face upgrade gratuit catre Windows 11.

• Like 1
  • Thanks 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• gaby pinned this topic

• gaby featured this topic

Puteti instala windows 11 direct de pe siteul oficial. https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows11

Eu l-am descarcat si am facut clean install pe un laptop cu windows 10 cu licenta (desi aplicatia PC Health Check zicea ca procesorul nu suporta).

La instalare am folosit licenta de windows 10 si contul de Microsoft.

Functioneaza perfect, nu am intampinat erori momentan. Isi face si updateuri.

" N-am, pleacă ! "