Jump to content

PC incorporat in birou de lemn, home made

Cjb

Recommended Posts

gaby
This post was recognized by gaby!

Cjb was awarded the badge 'Great Content' and 10 points.

Salutare,

Stiu ca este o idee foarte veche si s-a discutat foarte mult pe tema asta pe diverse siteuri, dar eu am decis sa fac acest birou in ianaurie 2021. Aproape totul a fost facut de mine.

Aproape, pentru ca am cumparat biroul, dar cutia a fost facuta de mine.

Cam asa arata in momentul de fata, dupa aproximativ 10 modificari. Inca nu este final, pentru ca, in urma modificarilor cutiei, a fost modificat si fluxul de aer (acum nu mai corespunde) si mai trebuie finisat putin...

Daca topicul este de interes si vreti detalii suplimentare, va pot oferi...

PC in birou 1 PC in birou 2

PC in birou 3 PC in birou inceputuri

• Like 1
  • Upvote 1

" N-am, pleacă ! "

Arata binisor, dar lemnul n-are cea mai buna conductibilitate termica. In locul acelor guri de plastic albe ai putea pune ceva filtre de praf, si cred ca ar racii si mai bine.

Daca ai chef sa faci ceva de la zero, mai bine faci carcase din acrylic transparent. Sau ai putea integra cumva sisteme ITX direct in monitoare, un fel de all-in-one :)

• Like 1

@Artanis:

1. Acele guri de plastic albe, au filtre sub ventilatoare - asta e rezolvata 😅

2. Racirea este foarte buna, nu am probleme nici in jocuri nici in editari.

3. Nu imi plac carcasele din acil, am vrut neaparat din lemn.

4. La ce am eu acolo...nu prea mergea facut all-in-one... Plus ca am vrut neaparat sa arate asa. Este un proiect pe care vreau sa il fac de vreo 10 ani...

@Juliano Dillon:

1. Se strange putin praf, dar eu oricum curat calculatorul in fiecare luna... (E o pasiune...)

2. In partea de sus am plexiglas de 2mm, pe care urmeaza sa il schimb cu 2 bucati de 6 mm (decupare cu laserul) si la mijloc vor avea ceva luminite.... Aici inca sunt la capitolul de gandire si proiectare...

Va multumesc pentru comentarii 😁 o sa mai adaug poze pe masura ce mai fac modificari.

Urmeaza luna viitoare sa mai stilizez putin interiorul, sa ascund o mare parte din cabluri...

@gabycred ca am discutat noi despre treaba asta...cred ca prin 2008-2010 ? 😅😅😅

• Like 1

" N-am, pleacă ! "

• gaby changed the title to PC incorporat in birou, home made
3 minutes ago, gaby said:

@Cjb Asa este. Nu arata rau deloc, cred ca si eu as fi optat pentru un birou cu geam, sa se si vada componentele din interior 😁.

astaa fost ideea initiala, doar ca nu am gasit un geam bun, care sa nu se zgarie si sa fie si decent la bani... 

Ce am gasit eu era in jur de 800 lei doar sticla.. si nu merita investitia, mai ales ca eu folosesc biroul si pe post de banc de lucru pentru diverse reparatii electronice

" N-am, pleacă ! "

• gaby changed the title to PC incorporat in birou de lemn, home made

Hai sa va zic si ce este in cutie :))

• Placa de baza GIGABYTE B550 AORUS PRO V2
  • Procesor AMD Ryzen 5 5600X
  • Placa video Gigabyte GeForce® RTX™ 3070 Ti GAMING OC, 8GB GDDR6X, 256-bit
  • Sursa Seasonic Focus GX, 80+ Gold, 650W
  • Memorie HyperX Predator Black 16GB DDR4 3200MHz CL16 Dual Channel Kit
  • SSD Samsung 970 EVO Plus 500GB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280
  • 3 HDD Segate de 2 TB fiecare
  • Cooler CPU Thermaltake Riing Silent 12 RGB (Aici o mica modificare... a ramas radiatorul dar a aparut alt ventilator, pentru ca la cel original i-au plecat palele la plimbare, din cauze unei surubelnite scapate...din greseala)
  • 3 ventilatoare ID-Cooling NO-14025K, 140mm, 1600 RPM, Hydraulic Bearing
  • 2 ventilatoare ID-Cooling NO-12015-XT, 120mm
  • 3 ventilatoare de 120 mm (nu mai stiu de care... sunt mai vechi)

Deasupra cutiei:

• AOC 27G1G4, curbat, 165 hz
  • AOC 27G2G3, curbat, 144 hz
  • Suport monitoare
  • Tastatura Razer Cynos Chroma
  • Mouse Razer Viper Ultimate + Dock
  • Mousepad Razer Firefly V2
  • Casti Razer Nari Essential wireless

Carcasa initiala a fost modificata de cateva ori, iar la ultima modificare am stricat putin airflowul (am marit-o pentru ca nu intra placa video)...

Ce urmeaza....

In curand o sa refac toata cutia...

O sa maresc foarte putin dimensiunea ei si o sa schimb cateva componente, mai exact ventilatoarele (in carcasa vreau sa am doar ID-Cooling NO-14025K, 140mm, 1600 RPM, Hydraulic Bearing) si pentru procesor... momentan nu stiu, dar am doua variante... una ar fi sa ii pun 2 ventilatoare de la be quiet pe radiatorul pe care il am deja, iar cealalta sa il shimb complet, cu un Dark Rock Pro 4 sau ARCTIC Freezer 34 eSports DUO.

Deasupra, unde se vede plexiglasul, vor fi 2 bucati suprapuse (de 6 mm fiecare) si cu ceva luminite intre ele.

Teoretic as vrea sa ascund o mare parte din fire, dar momentan nu am idee cum.

• Thanks 1

" N-am, pleacă ! "

Pentru ascunderea firelor ma gandeam ca ai fi putut monta componentele pe o tabla/bucata de lemn, dar care sa aiba loc in spate pentru a putea fixa acolo firele (cum au carcasele moderne) -> sageata 1 din poza.

Sau, o alta varianta (dar la cum arata in momentul de fata nu prea ai loc sa faci asta) ar fi sa faci in partea de jos o "ascunzatoare" ca in sageata 2 din poza.

carcasa PC

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

6 minutes ago, gaby said:

Pentru ascunderea firelor ma gandeam ca ai fi putut monta componentele pe o tabla/bucata de lemn, dar care sa aiba loc in spate pentru a putea fixa acolo firele (cum au carcasele moderne) -> sageata 1 din poza.

Sau, o alta varianta (dar la cum arata in momentul de fata nu prea ai loc sa faci asta) ar fi sa faci in partea de jos o "ascunzatoare" ca in sageata 2 din poza.

carcasa PC

Ma gandeam sa pun pe partea de jos si partea din spate o placa de policarbonat subtire si colorata.. dar ramane de vazut.. mai intai trebuie sa refac carcasa :)

" N-am, pleacă ! "

Din pacate nu am reusit sa mai fac astazi cutia.... am fost sa iau lemn, dar nu se mai gaseste acea culoare pe care o vreau eu...

Am facut doar mici modificari...

• Am urcat suportul de monitoare pe palca de deasupra biroului 
  • Am montat un "suport" provizoriu pentru casti (pana gasesc ceva compatibil cu teava)
  • Am asezat firele in spatele carcasei (nu va arat, pentru ca sunt grupate mai....cum am putut🤫)

k8QboZu.jpg6ixPeJV.jpg

• Like 1

" N-am, pleacă ! "

• 1 month later...
10 minutes ago, robotboy said:

N-am cum sa nu spun ca Newbee are dreptate. Mult mai misto noua versiune. Totusi, ce e in partea drepta jos, se vede ceva + un fir, nu ai putut sa le bagi inauntru?

la care fir te referi ? la cel de sub birou ? sau al cel din dreapta biroului ?

4 minutes ago, gaby said:

Asa-i. Arata mai bine! Felicitari! 😊

Merci :)

" N-am, pleacă ! "

2 hours ago, robotboy said:

Ma refer la:

fRdecu4.png

acolo este prelungitorul cu cablurile de la monitoare + pc, iar firul alb este de la incarcatorul dublu de sus, de la suporturile de telefoane.

Acela va fi prins pe sub ca sa nu se mai vada...

Momentan nu este 100% gata... mai am cateva mici detalii de rezolvat :)

" N-am, pleacă ! "