Jump to content

Recommended Posts

Posted

Intel a decis ca incepand cu 2023, sa renunte la denumirile Pentium si Celerom, pe motiv de simplificare comerciala. Acestea vor fi inlocuite de: "Intel Processor" iar celelalte procesoare vor fi comercializate sub brand-ul "Intel Core". Renuntarea la brand-urile Pentium si Celeron se va face in prima faza doar pentru laptop-uri, insa cel mai probabil vor disparea si din categoria sistemelor desktop (informatia nu este inca confirmata la nivel oficial).

Denumirea de Pentium a fost folosita pentru prima oara in 1993 pentru procesoarele de tip flagship, iar in 2006, Intel a introdus brandul Core care a preluat stafeta de la Pentium si a ramas pana in prezent gama de procesoare cu cea mai mare raspandire fiind totodata si cele mai puternice.

Sursa: https://www.intel.com/content/www/us/en/newsroom/news/welcome-the-new-intel-processor.html

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Întreabrea mea care este probabil off-topic este, mai merită CPU-uri Intel? Personal AMD-urile mi se par mai ok după niște surse văzute pe youtube & tech sites.

Nu utilizez AMD momentan însă aș vrea să mă îndrept spre aceea gama când îmi termin anumite treburi :D

steam // last.fm // anilist // spotify // portfolio
most of the time i spent listening to music and produce music.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.