Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pasul 1: Deschide un nou fisier Photoshop de dimensiunea 600x200 px.Creaza o forma care sa se incadreze in noul document cu Rounded rectangle tool si coloreaza selectia cu un gradient ca in imaginea de mai jos:

head1jn2.jpg

Pasul 2: Selecteaza un dreptungi in partea stanga a formei si coloreaz-o cu o culoare mai deschisa:

head2fl7.jpg

Fa la fel pentru un dreptunghi mai mic situat in josul acestuia dar cu o culoare mai inchisa:

head3rs4.jpg

Pasul 3: Vom defini un pattern pentru primul layer creat. Deschidem un nou fisier photoshop de dimensiunea 3x3px si il marim pana la 1600%. Coloram patratelul cu 3 patratele mai mici in felul urmator:

head5ci0.jpg

De la Edit > Define pattern defineste pattern-ul si denumeste-l pentru a il tine minte in viitor. Inchide acest fisier.

Pasul 4:Revenim acum la fisierul initial:

Layer > Layer style > Pattern overlay cu urmatoarele setari:

head6pc4.jpg

Iata ce am obtinut:

head4fq6.jpg

Pasul 5: Acesta este pasul in care vom adauga logo-ul creat in tutorialul cu numele Logo, vom adauga text si slogan:

head7ud2.jpg

Vom adauga o imagine in dreapta headerului:

head8rd8.jpg

Va voi invata acum, cum sa decupati o imagine intr-un mod care nu este destructiv. Adaugati o masca layerului cu poza apasand pe butonul de mai jos:

head9rd8.jpg

Selectati unealta brush in masca creata si cu negru click pe spatiile care nu va intereseaza. Veti observa ca va deveni transparent locul in care utilizati unealta brush. Puteti modifica marimea uneltei cu tastele "[" si "]" mai mica respectiv mai mare. Faceti unealta mai mica in locurile stramte si mai mare unde este mai mult loc de sters. Daca ati gresit intr-un loc inversati culorile si daca colorati cu alb pe masca in modul brush veti observa ca ce ati sters revine la locul sau. Modul in care se foloseste Layer mask face diferenta dintre un utilizator experimentat si unul incepator in Adobe Photoshop.

Dupa ce ati decupat imaginea redimensionati-o si pozitionati-o in partea dreapta a headerului. Iata ce ar trebui sa obtineti:

head10lw6.jpg

Tutorial preluat si modificat de pe eTutoriale.ro

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 1 month later...

Posted

am si eu o intrebare : de la ce vine "AS" ?

Nu-ti risca viata pentru niste fise

Nici daca pare c-ai in fata usi inchise

Tine doar de tine ca prin fapte si cuvinte zise

Sa te-apropii de ce numesti acum vise.

Posted

.\Misto

Nu trebuia sa pui jpg-ul ala compresat ca arata urat, strica toata frumusetea headerului :(

As your ship is going down

Ill stand by and wach you drown

Remember kids...the more you post the geeker you get.

• 1 month later...
Posted

Sau puteti sa polositi Quick mask mode (Q) pentru a face exact acelasi lucru. Quick mask mode poate fi folosit pentru a punde in evidenta un anumit centru de interes dintr-o imagine, facand zona ca inconjoara obiectul de interes gri. Pentru a face asta trebuie sa folositi ctrl + y

• 3 months later...
Posted

am si eu o intrebare : de la ce vine "AS" ?

Hai că-ţi zic eu de la ce vine AS...tutorialul e luat din altă parte...l-am văzut de zeci de ori şi...aşa se numea firma pentru care e făcut ??®n tutorial....nu cred că e modificat prea mult. ...imaginile ??®n care apare text vezi că arată mai nasol...??®ţi zic si de ce: click dreapta pe imagine?

Posted
Hai că-ţi zic eu de la ce vine AS...tutorialul e luat din altă parte...l-am văzut de zeci de ori şi...aşa se numea firma pentru care e făcut ??®n tutorial....nu cred că e modificat prea mult. ...imaginile ??®n care apare text vezi că arată mai nasol...??®ţi zic si de ce: click dreapta pe imagine?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.