Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ce este Overclocking-ul?
Overclocking-ul reprezinta procedeul prin care o componenta hardware de calculator este fortata sa functioneze la frecventa mai mare decat cea specificata de producator. Componentele cel mai des overclockate sunt microprocesorul, memoria RAM, placa grafica si cipurile de pe placa de baza. Scopul este de a obtine performante mai mari, fara ca acest lucru sa duca la instabilitatea sistemului. Acest procedeu poate conduce la economii, nefiind necesara achizitionarea unei componente mai scumpe si mai rapide, reversul fiind posibilitatea de a micsora durata de viata a componentei overclockate sau chiar distrugerea ei.
Via wikipedia.

Mic rezumat:
De obicei, overclocking-ul se face la procesor si memorii, dar se poate face si la procesorul/memoriile placii video.
Sa luam un exemplu: Un procesor la 2.66 GHz / 2.66 GHz este frecventa la care lucreaza acest procesor. Overclock ar insemna sa-l fortam sa lucreze la 3 Ghz.
Avantaje: merge calculatorul mai repede (dar NU proportional cu marimea overclock, adica 2.66 - 3 = 112%, calculatorul NU va merge cu 12% mai repede per total).
Dezavantaje: blocari, erori, uzura mai rapid (fara un sistem de racire adecvat).

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 4 years later...

Posted

Multumim pentru aceste mici definitii.Insa as avea ceva de obiectat : fie si cu un sistem de racire performant,din cauza overclockingului componenta respectiva va avea o durata de 'viata' mai scurta.Am autoexperimentat overclockingul pe o GPU,iar dupa 1 an s-a uzat de tot.Sfatul meu este sa nu faceti overclock la nimic deoarece pierdeti mai ales financiar.

Posted

Dacă ai grijă şi nu bagi în el voltaj cât să îl sugrumi, te ţine bine .

Chiar si daca nu setezi manual voltajul,cum ai spus si tu,mult prea mare,overclock-ul are el grija de acest aspect,daca intelegi ce vreau sa spun.Eu am exprimat un sfat,cine vrea sa-l urmeze,bine,cine nu,tot bine. :D

• gaby unpinned this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.