Jump to content

Calculatorul Seif - Aplicatie Utila Haioasa


gaby

Recommended Posts

Micul programel pe care as vrea sa vi-l prezint se numeste Safe Calculator si poate fi descarcat de aici: :link:

Ce face acest mic programel ?

Scenariul principal ar fi acesta: aveti un stick USB pe care pastrati un fisier cu date foarte importante (parole sau altceva). Safe Calculator va ajuta sa il pastrati ascuns de privirile altora. Cum? Aici vine partea interesanta. Programeul nu necesita instalare si, odata lansat, se comporta ca un banal calculator. Vedeti poza de mai jos, e un calculator, nu?

imagine32n.jpg

Aceasta pana cand introduceti parola: atunci se transforma intr-un seif!

Implicit parola este 123. Tastati acest numar si apasati MS. Veti trece ?�n modul Safe Calculator (vedeti mai sus: se schimba numele aplicatiei si iconita ei). Acum aveti la dispozitie cateva functii. De la New PIN puteti schimba numarul secret (click apoi pe egal si apoi pe MS). Cu click pe + puteti pune un fisier ?�n seif (unul singur se poate afla acolo la un moment dat). Alegeti fisierul si acesta va fi "mutat" ?�n executabilul calc.exe (al programului Safe Calculator). Da, ati ?�nteles bine: calculatorul este un fisier exe, ?�n el "?�ncorporand" fisierul dorit de Dvs. Evident dimensiunea lui va creste cu dimensiunea fisierului pus ?�n "seif". Calc.exe are initial 255KB. Daca puneti un fisier de 1MB, va avea apoi aproximativ 1,255MB. Oricum, cei care vad programul nu vor sti. Vor vedea un simplu calculator (daca "ascundeti" un fisier de 100MB cuiva i s-ar putea parea suspect un fisier calc.exe de o asa dimensiune).

Evident, fisierul "ascuns" ?�n seif poate fi scos oricand, pe aceeasi cale, dar cu - (minus). Acum sa vedem neajunsurile. Criptarea este relativ slaba (ARC4) si permite depozitarea unui singur fisier. Poate autorul va pune o criptare mai buna si va permite "?�ncarcarea" mai multor fisiere. Ar fi si mai util atunci! Important: pe stick nu puneti si celelalte fisiere cu care vine calc.exe ?�n arhiva, altfel va dati de gol. Pe langa doua fisiere text este si urmatorul fisier gif explicativ.

calcenv510thumb.gif

Succes :pct2::D

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.