Jump to content

Stabilirea Pretului Corect Pentru Vanzarea Unui Website


gaby

Recommended Posts

Stabilirea pretului corect pentru vanzarea unui website

iSell.jpg

Principalele lucruri care se iau in considerare atunci cand vrem sa vindem un website sunt:

 • vechimea domeniului (de preferat minim 2 ani)
 • extenisia (de preferat .ro pt siteuri in limba romana, sau .com in limba engleza)
 • continutul (un site de divertisment are o valoare mai mica decat un website cu subiecte mai serioase)
 • ce CMS foloseste. Un script bazat pe un script facut de la zero e mai indicat decat unul bazat pe Wordpress, Joomla, ..... Dar si aici exista un dezavantaj: doar cel ce a programat scriptul poate sa iti faca eventuale modificari, deci ar trebui tinut legatura cu cel ce a programat scriptul.
 • Google PR: cu cat mai mare, cu atat websiteul poate fi mai valoros
 • Castigurile obtinute din acel site (Google AdSense, reclame si bannere proprii etc): in general, daca e un site cu continut serios, s-ar da cu castigul pe minim un an. Cu conditia ca veniturile din ultimele luni sa fie constante.
 • Traficul (nr de vizitatori unici / nr de afisari pe zi). Cu cat mai mare, cu atat mai bine. Dar trebuie avut grija ca nr de afisari sa fie sensibil mai mare decat nr de unici (daca e egal sau foarte apropiat, inseamna ca majoritatea vizitatorilor ies de pe site dupa prima accesare, deci nu ai un continut prea atractiv)
 • Sursa traficului: sa fie sursa reala (de preferat din Google si vizite directe), nu generata automat (trafic automat, folosirea de topuri si trafic exchange, iframeuri pe alte pagini)
 • Continutul siteului: siteul sa nu contina pagini cu continut pus doar sa atraga vizitatorii (pornografii, warez, etc).
 • De asemenea conteaza foarte mult daca continutul e general automat (gen stiri preluate prin RSS etc) sau continutul e scris de cineva (de preferat continut original, nu copy paste de pe net).
 • Pozitia in Google dupa principalele cuvinte cheie pe care se bazeaza siteul
 • Cheltuielile legate cu acel website: cheltuieli cu gazduirea (vedeti daca e gazduit pe un cont shared sau e pus pe un server dedicat. Cheltuielile cu gazduirea pot varia de la 2-3 euro pe luna la zeci sau sute de euro lunar, in functie de tipul gazduirii si trafic), cheltuieli cu promovarea (bannere, linkuri, articole...)

!!! In momentul in care cineva vrea sa vanda un site, in ultima luna (sau 2-3 luni) isi genereaza trafic nereal tocmai pentru a creste valoarea unui website; asa ca studiati sursa traficului si veniturile pe o perioada cat mai indelungata din trecut. Daca observati cresteri bruste in anumite perioade, e ceva suspect la mijloc. (dar nu obligatoriu: de exemplu un site de felicitari are cresteri bruste in anumite zile cand sunt anumite sarbatori).

Articol scris de Netul.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.